Vahşeti perdelemek için aşağılık kurgu: Katledilen çocuklar insan değilmiş!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Vahşeti perdelemek için aşağılık kurgu: Katledilen çocuklar insan değilmiş!

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail savaş suçlarını meşrulaştırmak için Filistinlileri ‘insanlık dışı varlıklar’ olarak gösteriyor. ‘İnsandışılaştırma’ stratejisi ile İsrail yönetimi, muhtemel bir yargılanmadan sıyrılma peşinde... 

Londra Queen Mary Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi İsrailli Prof. Dr. Neve Gordon, İsrail’in Gazze’de yasaklı silah kullanması ve hastaneleri hedef almasının savaş suçu olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Gordon “Filistinliler barbar, ilkel, savaş kanunlarından anlamayan, sivil-savaşçı ayrımı yapmayan insanlar olarak ve dolayısıyla ahlaksız olarak tanıtılırken, İsrail’in de sivilleri korumaya çalıştığı iddia ediliyor. Gerçek şu ki İsrail, Filistinlilerden daha fazla sivil öldürüyor ve bu da İsrail’in ahlak iddiasındaki sıkıntıları açığa çıkarıyor” dedi.

Gordon, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın “insansı hayvanlarla savaşıyoruz” ifadesinin işlenen savaş suçlarını meşrulaştırma stratejisine açık örnek olduğuna dikkati çekerek, İsrailli sosyal medya hesaplarında Filistinliler için yapılan “sıçan” veya “yılan” benzetmelerinin, sivillerin ölümünü meşrulaştırmak için onları insanlıktan çıkarma çabası olduğunu kaydetti.

Neve Gordon “Gazze Şeridi’nin su ve elektriğinin kesilmesi, bir milyondan fazla Gazzeliye evlerini terk etme talimatı verilmesi ve Gazze Şeridi genelinde sivil bölgelerin yaygın şekilde bombalanması ‘soykırımsal misilleme’ niteliği taşıyor. Gazze halkının insan olarak gösterilmemesi, insansı hayvan, fare, şeytan şeklinde isimlendirilmesi soykırımsal şiddetin bileşeni. Tarihin bu anında yapmamız gereken aslında bütün bunları durdurmak” dedi.

NETANYAHU NEFRETİ

Çatışmalar hız kesmeden devam ederken İsrail’de eleştiri okları İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu gösteriyor. İsrail merkezli Haaretz “Netanyahu İsrail’in Hayatta Kalmasına Yönelik Varoluşsal Bir Tehdittir” manşeti ile okurlarının karşısına çıktı. Gazete, Netanyahu’nun suçu İsrail ordusunun üzerine yıkmak için bir kampanya yürüttüğünü belirtti. Ayrıca 3 bakan, Netanyahu’ya baskı için istifa etmeyi düşünüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...