Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İşgal ordusunun hedefi kilise oldu, Papa isyan etti!

İşgal ordusunun hedefi kilise oldu, Papa isyan etti!
Başlık ResmiIsgal ordusunun hedefi kilise oldu, Papa isyan etti!

Gazze’de yüzlerce sivilin sığındığı Katolik kilisesine düzenlenen saldırı sonrası Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo sessizliğini bozdu. İsrail’in saldırısını “barbarlık” olarak nitelendiren Papa, uluslararası topluma insancıl hukuka uyma çağrısı yaptı.

Kaydet
a- | +A

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki gösterdi. İsrail ordusunun geçtiğimiz hafta bir Katolik kilisesine düzenlediği saldırının ardından konuşan Papa, “Bir kez daha savaşın barbarlığına derhal son verilmesini ve çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.

Papa, Angelus duasının ardından yaptığı açıklamada, Roma yakınlarındaki Castel Gandolfo'dan seslendi. “Sivillerin korunması ve ibadethanelere saygı gösterilmesi gerektiğini” vurgulayan Papa, özellikle uluslararası topluma ve taraflara insancıl hukuka uyma çağrısı yaptı.

BAKMADAN GEÇME
"Açlık silahı" yine can aldı! İşgal ordusu yine insani yardım bekleyenleri vurdu, çok sayıda ölü var
HABER

"Açlık silahı" yine can aldı! İşgal ordusu yine insani yardım bekleyenleri vurdu, çok sayıda ölü var

600 KİŞİ SALDIRI ANINDA KİLİSEYE SIĞINMIŞTI

Saldırıya uğrayan Kutsal Aile Kilisesi, çoğu çocuk olan yaklaşık 600 yerinden edilmiş Filistinliyi barındırıyordu. Aralarında özel ihtiyaçları olanların da bulunduğu sivil grupların hedef alınması, uluslararası tepkilere yol açmıştı.

Kiliseye yapılan saldırının, Gazze'deki sivil halk ve ibadet yerlerine yönelik artan askeri operasyonlara “yeni ve vahim bir örnek” olduğunu söyledi.

Papa açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Uluslararası toplumu insancıl hukuka riayet etmeye ve sivilleri koruma yükümlülüğünün yanı sıra toplu cezalandırma, ayrım gözetmeksizin güç kullanımı ve nüfusun zorla yerinden edilmesinin yasaklanmasına saygı göstermeye çağırıyorum.”

İsrail ordusu, Pazar günü Gazze Şeridi’nin merkezindeki sivillere yönelik yeni bir tahliye emri yayımladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.