Kazakistan'da korkunç yangın! Pansiyon alevler içinde kaldı: 13 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kazakistan'da korkunç yangın! Pansiyon alevler içinde kaldı: 13 ölü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kazakistan'da 1,5 ay önce faaliyete geçen bir pansiyonda yangın çıktı. Çıkan yangında pansiyonda bulunan 72 kişiden 59’unun kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı öğrenilirken 13 kişi de hayatını kaybetti.

Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan bir pansiyonda yangın çıktı. Feci yangında 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere 13 kişi hayatını kaybetti. 

Almatı Acil Durumlar Departmanından yapılan açıklamada, yerel saatle 05.30 sularında, şehirdeki üç katlı bir binanın bodrum katında faaliyet gösteren “Almatı Hostel” adlı pansiyonda yangın çıktığı belirtildi.

YANGINDA 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada, yangında 4’ü yabancı 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. 13 kişinin dumandan zehirlenerek öldükleri ifade edilen açıklamada, hayatını kaybeden yabancıların 2’sinin Rusya, 2'sinin Özbekistan vatandaşı olduğu aktarıldı.

Açıklamada, yangın sırasında pansiyonda bulunan 72 kişiden 59’unun kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı, 3 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

BODRUM KATTA OLMASI YASALARA AYKIRI

Almatı Valisi Yerbolat Dosayev, yaptığı açıklamada, pansiyonun daha çok üniversite öğrencileri tarafından kullanıldığını, 1,5 ay önce faaliyete geçtiğini ve bodrum katta olmasının yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Kazakistan'da korkunç yangın! Pansiyon alevler içinde kaldı: 13 ölü

 
Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...