Kazakistan'dan tahıl ithalatı kararı: 6 ay süre verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kazakistan'dan tahıl ithalatı kararı: 6 ay süre verildi

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberleri: Kazakistan, Rusya'dan kaçak yollarla ülkeye sokulan tahıl girişini önlemek için ithalat yasağını 6 aylığına daha uzattı.

Kazakistan, Rusya'dan kaçak yollarla ülkeye sokulan tahıl girişini önlemek için kara yoluyla tahıl ithalatı yasağını 6 aylığına daha uzatma kararı aldı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgilere göre; Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Serik Jumangarin başkanlığında düzenlenen kurumlar arası toplantıda katılımcılar, 10 Nisan'da alınan kara yoluyla tahıl ithalatı yasağının bazı istisnalar dışında 6 ay daha uzatılması konusunda anlaştı.

YASAK GETİRİLECEK

Rusya'dan kaçak yollarla ülkeye sokulan tahıl girişini önlemek için alınan karar kapsamında bu sefer sadece kara yoluyla değil demir yoluyla da yapılan tahıl ithalatına yasak getirilecek.

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE UCUZA SATILIYOR

Kazak basınındaki haberlerde, kaçak yollarla ülkeye girişi yapılan Rus tahılının Özbekistan, Afganistan ve Tacikistan başta olmak üzere üçüncü ülkelere ucuza satıldığı bildirilmişti. Bu durumun Rusya gibi tahıl ihracatçısı olan Kazakistan'daki yerli üretimi ve iç pazarı olumsuz etkileyerek ekonomiye zarar verdiği kaydedilmişti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...