Kenya'da "açlık tarikatı" skandalı büyüyor: Yeme-içmeyi reddedene hapis cezası!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kenya'da "açlık tarikatı" skandalı büyüyor: Yeme-içmeyi reddedene hapis cezası!

DÜNYA Haberleri

Kenya'da nisan ayında ortaya çıkan "açlık tarikatı" skandalı büyüyor. Tarikatla ilişkili kayıp 613 kişi aranırken, tarikatın elinden kurtarılan ancak yeme içmeyi reddeden 65 kişi,"intihara teşebbüs" suçundan yargılanarak hapse atıldı.

Kenya'da nisan ayında ortaya çıkan açlık tarikatına ilişkin yürütülen soruşturma da 65 kişi hapse atıldı. Ancal gerekçe yemek yemeyi redderek 'intihara teşebbüs.'

ÖLÜ SAYISI 264'E ULAŞTI

Kenya'yı sarsan skandal da yetkiliker tarikatın kullandığı yüzlerce dönümlük arazide, 6 kişinin daha toprak altından çıkarıldığını ve ölü sayısının 264'e ulaştığını açıkladı.

Ölenlerin cesetlerine yönelik yapılan otopside, bazı kişilerin, özellikle de çocukların nefes alamadıkları gerekçesiyle öldüğü belirlenmişti.

Kenya'da

613 KAYIP KİŞİ ARANIYOR

Arazide aranan kayıp kişilerin sayısı ise 613 oldu. Operasyonun başından bu yana tarikata yönelik 45 gözaltı yapılırken, 95 kişi de canlı olarak ormandan kurtarıldı.

Müritlerini aç alarak Hz. İsa'ya kavuşacakları vaadiyle kandıran Good News International Kilisesi Papazı Paul Mackenzie, tutuklanarak hapse gönderilirken, davası da ileri bir tarihe ertelendi.

Kenya'da Tutuklu yargılanan Mackenzie'nin de adil yargılanma talebiyle hapishanede ölüm orucuna başladığı ileri sürüldü.

YEME İÇEYİ REDDEDEN 65 KİŞİYE HAPİS CEZASI

Öte yandan kendini öldürmenin suç olduğu Kenya'da savcılık, tutuldukları Sajahanadi Kurtarma Merkezi'nde yeme içmeyi reddeden 65 kişiye dava açtı.

İntihara teşebbüs eden şüphelilerin tutuklu kalmasını isteyen savcılık, bu kişilerin akıl sağlıklarının kontrol edilmesi için muayene edilmelerini istedi.

Kenya'da

Tarikatın elinden kurtulduktan sonra özel bir merkezde tutulan kişiler hapishaneye götürüldü.

Ülkede kendisini öldürmeye teşebbüs edenler 2 yıla kadar hapse çarptırılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...