Kenya'da akıl almaz olay: "Açlık tarikatı" mensupları teker teker ölüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kenya'da akıl almaz olay: "Açlık tarikatı" mensupları teker teker ölüyor

DÜNYA Haberleri

Kenya'da açlıktan ölmeleri halinde "Hz. İsa ile tanışacakları" vaadiyle kandırılan tarikata dair devam eden soruşturma kapsamında ulaşılan cansız beden sayısı artmaya devam ediyor. "Tarikat lideri" olarak nitelendirilen ve gözaltına alınan vaiz Paul Mackenzie Nthenge de gözaltındayken yemek yemeyi veya içmeyi reddediyor.

Kenya’da "açlık tarikatı" ile ilgili soruşturma son sürat devam ediyor.

Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri çok sayıda kişinin cansız bedenine ulaştı.

Sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola Ormanı’nda devam eden kazılarda ulaşılan cansız beden sayısı 55’i geçti.

Kenya'da akıl almaz olay:

"AÇLIKTAN ÖLÜRSENİZ HZ. İSA İLE TANIŞACAKSINIZ"

Yerel basında "tarikat lideri" olarak nitelendirilen ve gözaltına alınan vaiz Paul Mackenzie Nthenge'nin gözaltındayken yemek yemeyi veya içmeyi reddettiği belirtildi.

Polis, 15 Nisan'da açlıktan öldüğü şüphelenilen 4 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından Nthenge'i gözaltına almıştı.

Nthenge'nin çok sayıda kişiye açlıktan ölmeleri durumunda "Hz. İsa ile tanışacaklarını" söylediği iddia ediliyor.

Kenya'da akıl almaz olay:

SIKI DÜZENLEMELER KAPIDA

İçişleri Bakanı Kithure Kindiki yaptığı açıklamada, 800 dönümlük ormanın tamamının kapatıldığını ve suç mahalli ilan edildiğini aktararak, “Bu vahşetin yalnızca faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasına değil aynı zamanda her kilise, cami, tapınak veya sinagog için daha sıkı düzenlemelere yol açması gerektiğini” ifade etti.

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...