Kim talimatı verdi: Kuzey Kore savaşa hazırlanıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kim talimatı verdi: Kuzey Kore savaşa hazırlanıyor!

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan Kore yarımadasında gerilimi artıracak bir hamle geldi. Kim, Kore ordusunun olası bir savaş için büyük çaplı silah üretimi yapılması talimatı verdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore arasında büyük çaplı bir askeri tatbikat için hazırlıkların başlatılması sonrasında Kore ordusuna kritik bir talimat verdi. Kim, başkanlık ettiği Kore İşçi Partisi Askeri Komisyonu toplantısında Kore ordusunun savaşa hazırlık durumu ve düşmanlara karşı saldırı planları görüşüldü.

Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kim, sınır birliklerinin artırılması, gerçek savaş tatbikatlarının yapılmasıyla yeni stratejiler ve silahların geliştirilmesi görüşmelerinin ardından orduya savaş planlarının kesinleştirilmesi talimatı verirken "önemli askeri tedbirlerin uygulanmasına" ilişkin bir karar imzaladı.

Ordunun nükleer caydırıcılığını artırmak için daha güçlü saldırı silahları edinmesi ve bu silahların ivedilikle konuşlandırılması gerektiğini kaydeden Kim, çeşitli silah ve sistemlerin büyük çaplı üretimlerinin yapılması talimatı verdi.

Kim talimatı verdi: Kuzey Kore savaşa hazırlanıyor!

GÜNEY KORE’YE SALDIRI PLANI

KCNA’nın aktardığı görüntülerde, Kim'in toplantı sırasında Kore Yarımadası haritası üzerinde Güney Kore nüfusunun yarısını barındıran ve ordunun merkezinin bulunduğu başkent Seul ve çevresindeki bazı noktaları işaret ettiği görülüyor.

KRİTİK GÖREV DEĞİŞİMİ

Kim, toplantıda, Pak Su-il'in yerine Genelkurmay Başkanlığı görevine Ri Yong Gil'i getirdiğini duyurdu.

Savunma Bakanı da olan Pak'ın bu görevi sürdürüp sürdürmeyeceği bilgisi ise paylaşılmadı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AA - İHA

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...