Doğu Türkistan'da meydana gelen 7 şiddetindeki deprem Kızgızistan'ı sokağa döktü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kırgızistan'da yaşandığı düşünülen 7 şiddetindeki depremin merkez üssünün Doğu Türkistan olduğu anlaşıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), sarsıntının Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabasında yaşandığını açıkladı. Kırgızistan'da da hissedilen deprem sonrası halk sokaklara dökülürken büyük panik yaşandı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Kırgızistan'nın Kızıl-Su ilçesinde 7 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldiği bildirilmişti. Ancak ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), son verilere göre depremin merkez üssünün değiştiğini bildirerek, sarsıntının Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabasında yaşandığını açıkladı. USGS 7'lik depremin ardından bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar da gerçekleştiğini paylaştı. 

KIRGIZİSTAN'DA CAN KAYBI VE HASAR YOK

Depremin ardından Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev açıklamalarda bulundu. Acikeev, depremin yerel saatle 00.09’da Çin topraklarında meydana geldiğini belirterek, Kırgızistan’ın Çin ile olan sınırına yakın Isık Göl bölgesinin Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinde şiddetli sarsıntıların hissedildiğini kaydetti. Acikeyev, “Başkent Bişkek’te deprem 4-5 büyüklüğünde hissedildi. An itibarıyla Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinin yanı sıra başkent Bişkek’te can kaybı ve hasar kaydedilmedi” dedi.

DEPREM KAZAKİSTAN, ÖZBEKİSTAN VE TACİKİSTAN’DA DA HİSSEDİLDİ

Halkın sokağa döküldüğü Kırgızistan’da akaryakıt istasyonlarında kuyruklar oluştu. Deprem, Kırgızistan’ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’da da hissedildi. Kazakistan Ulusal Sismolojik Gözlem ve Araştırma Bilimsel Merkezi Başkanı Daulet Sarsenbayev, yaptığı açıklamada depremin Almatı bölgesi ve Almatı şehrinde hissedildiğini belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...