KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: KKTC'nin yakaladığı ivmeyi daha ileriye götürmek için çalışıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: KKTC'nin yakaladığı ivmeyi daha ileriye götürmek için çalışıyoruz

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la görüşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin yakaladığı ivmeyi daha ileriye götürebilmek için çalıştıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Çeşitli temaslar için KKTC'de bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tatar tarafından başkent Lefkoşa'da Cumhurbaşkanlığı'nda görüştü.

Ortak basın toplantısında konuşan Tatar, Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği dönüşüm ve kalkınma sürecindeki hamlelerinin tüm dünyaya örnek olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın da ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasının önemli olduğunu söyleyen Tatar, "KKTC'nin zeminini güçlendirmek ve yakaladığı ivmeyi daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. Halkımızın refahını daha ileriye götürmek, ekonomik yapıyı güçlendirmek hepimizin temennisidir." dedi.

"EKONOMİK GELİŞMEYİ HIZLANDIRACAK"

Asrın projesi olarak nitelendirilen proje ile Anadolu'dan KKTC'ye denizden boru hattı ile geçirilerek getirilen suyun Ada'daki her muslukta aktığına ve bunun büyük bir nimet olduğunu söyleyen Tatar, Türkiye'den kablo ile gelecek elektriğin ülkesindeki ekonomik gelişmeyi hızlandıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında KKTC'ye kablo ile elektrik projesinin hızlandırılacağını dile getirdiğini hatırlatan Tatar, şunları söyledi:

"Türkiye'den buraya kablo ile elektrik projesi yeni bir müjdedir. Bu ülkedeki ekonomik anlamdaki ciddi projeleri gerçekleştirebilmek için daha temiz, daha sürdürülebilir ve ucuz elektriğe ihtiyacımız var. Güneş enerjisinden elektrik üretiminin önünü açmak lazım, onun için çift yönlü kabloyla bunun gerçekleştirilebileceğini görüyoruz. İşin uzmanları da bunu önermektedirler. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda bizlere desteğini belirtmiştir. Sizlerin de desteğiyle yakın bir gelecekte inşallah bu konuda adımlar atıldığını görebileceğiz. KKTC su projesinden sonra kablolu elektrikle enterkonnekte sistemle elektriği de ana vatandan alacağız."

Tatar, dönemlerinde önemli başarılara da imza attıklarını vurgulayarak, "Maraş Açılımı" ile birlikte Gazimağusa bölgesinde yeni gelişmeler olduğunu, Maraş'ı ziyaret edenlerin sayısının 1 milyonu aştığını söyledi.

KKTC vatandaşlarının Türkiye'deki sağlık sisteminden faydalanması yönünde beklentileri bulunduğunu ve bu anlamda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Tatar, eşit devlet siyasetinin sürdürüleceğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...