KKTC, Ercan ile dünyaya bağlanacak

- Güncelleme:
KKTC, Ercan ile dünyaya bağlanacak

Dünya Haberleri

Havalimanının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Yatırım bedeli 400 milyon avro olan ve Türkiye’yi KKTC’ye, KKTC’yi de dünyaya bağlayacak dev eser 15 milyon yolcu kapasiteli. Açılış öncesi KKTC Cumhurbaşkanı Tatar “Yeni havalimanı, KKTC’yi cazibe merkezi yapacak” dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) dünyaya açılan kapısı konumundaki yeni Ercan Havalimanı, yarın hizmete giriyor. KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yılına denk gelen açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. 400 milyon avro yatırım bedelliyle inşa edilen havalimanının KKTC’ye etkisini gazetemize değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni terminalin çok büyük ve önemli yatırım olduğunu ifade etti. 

Tatar, bir yandan ‘Kıbrıs’ meselesini diplomasi ve iyi niyet ile çözmeye çalışırken, bir yandan da devleti olabildiğince güçlendirmeyi amaç edindiklerini belirtti. Yeni Ercan Havalimanının açılışı vesilesiyle uluslararası camiaya çağrıda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar “Biz üzerimize düşeni yaptık ve uluslararası standartlara tam uyumlu şekilde yeni terminal binamızı tamamladık, hizmete açıyoruz. Siz de insanlık dışı anlayışınızı savunmaktan vazgeçin ve doğrudan uçuşlara hazır Ercan Havalimanına kısıtlamalarınızı kaldırın” diye konuştu.

ADANIN EN BÜYÜĞÜ

Tatar, havalimanı açılışının, Kıbrıs Türk Halkını özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde yapıldığına da dikkat çekti. Yeni terminalin, adanın en büyük havalimanı olduğunun altını çizen Tatar, yolculara daha iyi hizmet verileceğini kaydetti. Yeni havalimanının yatırım, turizm ve istihdamın artmasına vesile olacağını ifade eden Tatar, “Kuzey Kıbrıs, bir cazibe merkezi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞARTLARI YERİNE GETİRDİK”

Modern mimarisi ve doğa dostu özelliğiyle örnek bir havalimanı olan yeni terminalin, faaliyete başlamasıyla birlikte 3 bin 100 metrelik yeni piste geniş gövdeli uçaklar dâhil her tür motorlu uçağın inebileceğini ve yılda 15 milyona kadar yolcuya hizmet verilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, şunları kaydetti: Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası, teknolojik altyapısı ve yetkin personeliyle hem halkımıza hem de yabancı konuklarımıza en etkin hizmeti vermek için hazır. Modern bir devlet olmanın tüm şartlarını yerine getiren KKTC tam teşekküllü kurum ve kuruluşlarıyla her geçen gün daha da güçleniyor. 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyetimizi güçlendirmek ve kalıcı hâle getirmek için Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

‘DOĞRUDAN’ ENGEL!

Türkiye dışında başka bir ülke tarafından ‘bağımsız bir devlet’ statüsüyle tanınmayan KKTC’ye, bu durum nedeniyle doğrudan uçuş yapılmıyor. KKTC’ye uçuşlar, Türkiye üzerinden gerçekleştiriliyor. Ercan Havalimanından yapılan tüm uluslararası uçuşlar da öncelikle Türkiye aktarmalı olarak yapılıyor. Özellikle İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana’daki havalimanlarından aktarma yapan uçaklar, daha sonra Lefkoşa’daki Ercan Havalimanına iniyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...