Erdoğan'ın ziyareti için çarpıcı yorum: Emsalsiz ilişkinin önemini teyit ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan'ın ziyareti için çarpıcı yorum: Emsalsiz ilişkinin önemini teyit ediyor

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacak olmasını değerlendiren KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, dikkat çeken bir yorum yaptı. Bakan Ertuğrul, ziyaretin Anavatan ile KKTC devleti arasındaki emsalsiz ilişkinin önemini teyit ettiğini söyledi.

Mayıs’taki tarihi seçimlerde ipi göğüslemeyi başaran Cumhurbaşkanı Erdoğan halktan 5 yıl daha ülkeyi yönetme yetkisi aldı.

Geçtiğimiz günler mazbatasını alıp Meclis’te yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yurt dışı ziyareti rotası da belli oldu.

Geleneği bozmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacak.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçildikten sonra ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapacak olmasının Anavatan ile KKTC devleti arasındaki emsalsiz ilişkinin önemini teyit ettiğini dile getirdi.

Ertuğruloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Haziran'da KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'yi ziyaretinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını koruma, KKTC'nin tanınma politikasını destekleme kararlılığını bir kez daha vurgulamaktadır." ifadelerini kullandı.

RUM KESİMİNDEKİ YORUMLARA TEPKİ

Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin savunma sanayinde önemli adımlar atarak ilerlemeler kaydettiğine dikkati çeken Ertuğruloğlu, ziyaretle ilgili Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden (GKRY) yapılan yorum ve açıklamaları da "hadsizlik" olarak nitelendirdi.

“GÜÇLÜ ORDUSU VE ARTAN NÜFUZU KKTC HALKINA KARŞI TEHDİTLERİ BERTARAF EDİYOR”

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, hızla büyüyen savunma sanayinin etkisiyle daha da güçlenen Türk ordusu ile dünyada hızla nüfuzu artan Türkiye'nin, Kıbrıs Türk halkına karşı tehditleri bertaraf edeceğine ve KKTC'nin tanınmasına giden yolu da açacağına inancının tam olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçildikten sonra ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapacak olması, Anavatan ile KKTC devleti arasındaki emsalsiz ilişkinin önemini teyit ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...