Kolombiya çeteler için harekete geçti! Tüm cezaevlerinde 'acil durum' ilan edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kolombiya çeteler için harekete geçti! Tüm cezaevlerinde 'acil durum' ilan edildi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çetelerle mücadele için düğmeye basan Kolombiya hükümeti, ülke genelindeki tüm hapishanelerde 'acil durum' ilan etti.

Kolombiya'da çetelerle mücadele için yeni bir adım atıldı. Son haftalarda hapishane yetkililerine yönelik işlenen şiddet olayları nedeniyle ülke genelindeki tüm hapishanelerde 'acil durum' ilan edildi.

Adalet Bakanı Nestor Osuna, özellikle aşırı kalabalık cezaevlerinde güvenlik güçlerinin operasyonlar yapabileceğini belirterek, "Ulusal Cezaevi Enstitüsü INPEC ile yaptığımız toplantının ardından acil durum ilan etme kararı aldık. Amacımız hapishanelerde gardiyanların güvenliğini sağlamak, gasp ve yolsuzluğu ortadan kaldırmaktır" dedi.

SÜRPRİZ BASKIN VE ARAMALAR

Cezaevlerinde 'sürpriz baskın ve aramaların' gerçekleşebileceğini belirten Osuna, suç işlediği tespit edilenlerin ise başka hapishanelere nakledileceğini söyledi.

INPEC'in üst düzey yetkililerinden Jesus Cardenas, 10 Şubat'ta silahlı iki kişinin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Saldırının hapishanelerle bağlantılı çete üyeleri tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

Güvenlik güçlerinin operasyonunda 'La Inmaculada' isimli çete lideri ve 'Nacho' lakaplı Mauricio Marin Silva ele geçirilmiş, operasyonun ardından ise çete mensupları bir trafik görevlisini öldürmüş ve 8 aracı ateşe vermişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...