Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi Holyroodhouse Sarayı'na ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi Holyroodhouse Sarayı'na ulaştı

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in’in ölmesinin hemen ardından cenaze merasimi için hazırlıklar başlamıştı. Kraliçenin cenazesi İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Holyroodhouse Sarayı'na ulaştı.

70 yıllık hükümdarlığı süresince ‘aile ve göreve bağlılık’ olarak iki temel kavram üzerine hayatını oluşturan Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreni için hazırlıklar başladı.

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinin yer aldığı konvoy, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Holyroodhouse Sarayı'na ulaştı.

Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi Holyroodhouse Sarayı'na ulaştıKraliçe’nin Londra'da düzenlenecek cenaze töreni öncesinde İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a götürülmek Balmoral Kalesi'nden çıkarıldı.

 

Kraliçe II. Elizabet'in kızı Prenses Anne'nin aracı da cenaze aracının arkasında yer aldı. İskoçya halkı Kraliçe'ye saygılarını sunmak için cenaze kortejinin geçtiği güzergahta yer alan sokakları doldurdu. Ballater ve Aboyne'den geçen cenaze kortejinin rotasında Banchory, Peterculter, Aberdeen, Porthleven, Stonehaven, Brechin, Dundee ve Perth'in yer alıyor. Yaklaşık 6 saat sürmesi beklenen yolculuğun 18.00'de Holyroodhouse Sarayı'nda sona ermesi bekleniyor. Cenazenin pazartesi günü halka açılması, salı günü ise kızı Prenses Anne'in refakatinde uçakla Londra'ya hareket etmesi planlanıyor.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon Kraliçe'nin cenazesinin Balmoral'dan ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Üzücü ve dokunaklı bir anda Majesteleri Kraliçe, Balmoral'dan son kez ayrılıyor. Bugün Edinburgh'a yaptığı yolculukta İskoçya olağanüstü saygılarını sunacak" ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...