Kremlin: Putin'in Ermenistan ziyareti Türkiye ile ilişkilere zarar vermez

Kremlin: Putin'in Ermenistan ziyareti Türkiye ile ilişkilere zarar vermez
Başlık ResmiKremlin: Putin'in Ermenistan ziyareti Türkiye ile iliskilere zarar vermez

Kremlin Sarayı, Putin'in 24 Nisan günü Ermenistan'ı ziyaret edecek olmasının Rusya ile Türkiye ilişkilerine zarar vermeyeceğini açıkladı.

Kaydet
|
Vladimir Putin'in ziyaret programıyla ilgili açıklama yapan basın danışmanı Dmutriy Peskov, konu Ermenistan ziyaretinden açıldığında, "Rusya ile Türkiye arasında ekonomik olarak sıkı ortaklık ilişkileri var. Bu ilişki karşılıklı çıkara dayanıyor. Uluslararası alanda da görüşlerimiz birçok konuda çakışıyor. Dolayısıyla Başkan Putin'in Ermenistan'a yapacağı ziyaret Türkiye ile ikili ilişkilere zarara verecek türden değil" dedi.

Putin'in Ermenistan ziyaretiyle ilgili bilgi verirken, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanan Peskov, "Diğer taraftan Ermenistan da Rusya'ya çok yakın komşu bir ülke. Ermenistan ile Rusya arasında da çok yakın bağlar var" ifadesini kullandı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.