Kuş gibi hareket edebilen robotik drone

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kuş gibi hareket edebilen robotik drone

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD’de Stanford Üniversitesi’ndeki mühendisler Mark Cutkosky ve David Lentink, kuşlardan esinlenerek robotik bir drone geliştirdi. Kuşlar gibi bacak ve pençeleri olan drone, onlar gibi uçuyor, konuyor, ağaç dalına bile tutunabiliyor.

Mehmet Emin Arvas

Üzerinde çalışmalar devam eden kuşlar gibi bacak ve pençeleri olan drone, küçük eşyalar taşıyabilecek.

Üst tarafı uçmayı sağlamak için dört pervaneli robot helikopterden oluşan drone’un alt tarafında şahinden ilham alınarak yapılmış 3D basılı pençeler var. Bacaklar, iniş sırasında darbe enerjisini emecek ve onu kavrama kuvvetine dönüştürecek şekilde tasarlandı.

Her bacak ayrı bir motor tarafından kontrol ediliyor. Bacaklar kuşun bilek tendonlarındaki gibi işlev görüyor ve cihazın ileri geri hareket edebilmesini sağlıyor.

Mühendisler cihazın sağ bacağına bir ivmemetre yerleştirdi. Bu, iniş yapıldığında bir algoritmayı tetikliyor ve inişin dengeli olmasına imkan veriyor. Robot drone, arama ve kurtarma faaliyetlerinden orman yangını izlemeye kadar sayısız alanda kullanılabilecek.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...