Kuzey Kore vazgeçmiyor! Güney Kore, üçüncü 'casus' denemesi için gün verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore vazgeçmiyor! Güney Kore, üçüncü 'casus' denemesi için gün verdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Mayıs ve Ağustos aylarında casus uydu fırlatma girişiminde bulunan ancak başarısız olan Kuzey Kore, üçüncü denemeye hazırlanıyor. Güney Kore, Kuzey Kore'nin 'bir hafta içerisinde' uyduyu fırlatacağını iddia etti.

Askeri casus uydu fırlatma girişimlerine Mayıs ayında başlayan ancak taşıyıcı roket sistemindeki arıza nedeniyle başarısız olan Kuzey Kore, uluslararası kınamalara rağmen uydu fırlatma girişimlerine devam ediyor.

Pyongyang yönetimi, 23 Ağustos'ta ikinci casus uydu fırlatma denemesi gerçekleştirdi ancak bunun da başarısız olduğunu açıkladı. Kuzey Kore, bu başarısız girişimin ardından ekimde yeniden deneme yapılacağını bildirmişti ancak bu deneme gerçekleşmedi.

GÜNEY KORE 'BİR HAFTA' SÜRE VERDİ

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Kuzey Kore'nin 'bir hafta içinde casus uydu fırlatma hazırlığında olduğunu' bildirdi. Bakan Shin, "Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin hareketlerini izliyor. Kuzey Kore, yaklaşık bir hafta içinde casus uydu fırlatmaya hazırlanıyor" dedi.

Shin, Kuzey Kore'nin daha önceki uydu fırlatma girişiminde yaşanan teknik arızayı Rusya'nın yardımıyla çözmüş olabileceğini iddia etti.

"PLANI DURDURUN" UYARISI

Öte yandan, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) yetkililerinden Korgeneral Kang Ho-pil, "Kuzey Kore'yi hazırlandığı casus uydu fırlatma girişimini durdurması için sertçe uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

Kang, "Kuzey Kore, askeri casus uydusunu, uyarılarımıza rağmen fırlatırsa ordumuz, halkımızın hayatını ve güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri alacaktır" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...