Kuzey Kore'den gövde gösterisi: Kim Jong-Un kızıyla birlikte izledi

Düzenleyen: / Kaynak: YONHAP
- Güncelleme:
Kuzey Kore'den gövde gösterisi: Kim Jong-Un kızıyla birlikte izledi

DÜNYA Haberleri  / YONHAP

Kuzey Kore, 75. Kuruluş yıldönümü törenlerinde gövde gösterisi yaptı. Kim Jong Un ve kızı Kim Ju-ae, başkent Pyongyang'da düzenlenen askeri geçit törenini beraber izledi. Kuzey Kore'nin geliştirdiği balistik füze ve insansız hava araçlarının da sergilendiği töreni Rusya ve Çin'den heyetler de izledi.

Kuzey Kore’de ülkenin 75. Kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Devlet Başkanı Kim Jong-Un’un başkent Pyongyang’da düzenlenen askerî geçit törenine katıldığı bildirildi. Yonhap’ın geçtiği habere göre törene, Kim’in varisi olarak değerlendirilen kızı Kim Ju-ae de katıldı.

Kim’in törene katılan Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi ve Başbakan Yardımcısı Liu Guocong başkanlığındaki Çinli heyeti ve Rusya'dan askeri müzik ve dans topluluğunu karşıladı. Tören, Kuzey Kore'nin bu yıl düzenlediği üçüncü askerî geçit töreni olma özelliğini taşıyor.

Kuzey Kore'de, Temmuz'da 1950-1953'teki Kore Savaşı'nda çatışmayı sona erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70'inci yıl dönümü için askerî geçit töreni düzenlenmişti.

KUZEY KORE’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Törende, Kuzey Kore'nin kıtalar arası balistik füzeleri (ICBM) ve insansız hava araçları (İHA) sergilendi. Kuzey Kore liderinin kızı Kim Ju-ae, Kasım 2022'den bu yana çok sayıda askeri etkinliğe katıldı.

Şİ VE PUTİN’DEN KUTLAMA MESAJI

Kuzey Kore’nin kuruluşu vesilesiyle Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kim’e kutlama mesajı gönderdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: YONHAP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...