Lukaşenko'nun açıklaması Polonya'yı harekete geçirdi: Wagner askerleri batıya gitmek istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lukaşenko'nun açıklaması Polonya'yı harekete geçirdi: Wagner askerleri batıya gitmek istiyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'daki Wagner ayaklanmasını basıtran ve paralı askerleri ülkesi Belarus'a davet eden Devlet Başkanı Lukaşenko, Wagner paralı askerlerinin 'Batı'ya gitmeye hevesli' olduklarını söyledi. Polonya ise paralı asker grubunun sınırı geçme tehdidine karşı Belarus sınırına 'ilave birlikler' sevk etmeye başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazar günü St Petersburg'da Belarus lideri Alexander Lukaşenko ile görüştü. Lukaşenko isyan sonrasında Belarus'a giden ve orduyu eğiten Wagner savaşçılarının 'Batı'ya gitmeye hevesli' olduklarını söyledi.

Belarus lideri, Rus Wagner paralı askerlerini Belarus'un merkezinde 'tuttuğunu' ve Minsk'in kendi topraklarındaki kötü şöhretli savaşçılarla ilgili durumu 'kontrol ettiğini' söyledi.

"KÖTÜ BİR RUH HALİ İÇİNDELER"

Lukaşenko, gülümseyen Putin'e "Batı'ya gitmek istiyorlar, benden izin istiyorlar... Varşova'ya, Rzeszow'a bir geziye gitmek için. Ama tabii ki anlaştığımız gibi onları Belarus'un merkezinde tutuyorum" dedi.

Belarus lideri "(Wagner ile) neler olduğunu kontrol ediyoruz" dedi ve ekledi: "Kötü bir ruh hali içindeler."

Polonya ise Wagner paralı asker grubunun sınırı geçme tehdidine karşı Belarus sınırına doğru ilave birlikler sevk etmeye başladı.

KRİTİK ANLAŞMA SONRASI İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Toplantı Moskova'nın, müttefiki Belarus'a yönelik gerçekleştirilecek herhangi bir saldırının Rusya'ya yönelik bir saldırı olarak değerlendirileceğini söylemesinden iki gün sonra geldi. Putin, Belarus'a yönelik herhangi bir saldırı karşısında sahip olduğu tüm araçları kullanacağını söyledi.

Öte yandan görüşmede Lukaşenko 'Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırısı diye bir şey olmadığını' iddia etti. Putin ise, "Böyle bir şey var. Ama başarısız oldu" dedi. 

Putin, en yakın müttefiki Lukaşenko'nun geçen ay Rusya'da Wagner savaşçılarının isyanını sona erdirmek için bir anlaşmaya varılmasından bu yana ilk kez bir araya geldi. (Kaynak: RFE/RL)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...