Lula, Netanyahu'yu Hitler'e benzetmişti! Brezilya İsrail büyükelçisini geri çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Lula, Netanyahu'yu Hitler'e benzetmişti! Brezilya İsrail büyükelçisini geri çekti

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Brezilya ve İsrail arasındaki diplomatik kriz giderek büyüyor. Brezilya Devlet Başkanı Lula'nın Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesinin ardından, Rio de Janeiro hükümeti İsrail büyükelçisini geri çekti.

Gazze'de katliam yapan İsrail ile Brezilya arasında yaşanan gerilim giderek derinleşiyor. Brezilya Devlet Başkanı Lula, Gazze'de yapılan saldırıları "soykırım" olarak tanımlamış ve Netanyahu'yu, Hitlere benzetmişti. Netanyahu ise Lula'yı tehdit etmişti. Brezilya'dan Refah saldırıları sonrası dikkat çeken hamle geldi.

İSRİAL BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇEKTİ

İsrail'in günlerdir sürdürdüğü Refah'ta çadır katliamı sonrası Brezilya, İsrail'deki büyükelçisini geri çektiği bildirildi.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre Rio de Janeiro hükümeti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle, Tel Aviv Büyükelçisi Frederico Meyer'i geri çağırdı. 

Diplomatik bir kaynak, Meyer’in istişare için geri çağıldığını ve büyükelçinin yerine hemen bir atama yapılmayacağını belirtti. Kaynak, "İsrail'e dönmesi için herhangi bir koşul yoktu" dedi. "istişareler" için 

Brezilya'nın İsrail'deki diplomatik temsilciliği, maslahatgüzar seviyesinde hizmet vermeye devam edecek.

NE OLMUŞTU?

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın İsrail’in Gazze’deki işgalini Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmesine tepki olarak 19 Şubat'ta "istenmeyen kişi" ilan edildiğini belirtmişti.

Lula da Silva, İsrail'in Gazze'yi işgalini "soykırım" şeklinde niteleyerek, Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmiş ve Gazze Şeridi'nde olanların "savaş değil, soykırım" olduğunu söylemişti.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu da Lula da Silva’nın sözlerine tepki göstermiş ve "kırmızı çizginin aşıldığını" dile getirmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
KÖR MOİZ29 Mayıs 2024 19:13

LULA GERCEK BİR HIRISTİYANDIR DİGERLERİ CEHENNEM EHLİDİR AMERİKA VE AB BUNUN BAŞINDA GELMEKEDİR

KÖR MOİZ29 Mayıs 2024 19:07

HIRİSTİYANDA OLSA DÜRÜST ALLAHTAN KORKANLAR VAR BUNU BİZE TARİHTE SÖYLÜYOR AMA YAHUDİLERİ DE KEDUM VE ZALİM OLDUKLARINI SÖYLÜYOR EN VER ÖREN TABİ KİRİB TOLUGUNU SAKLAMIŞTI TAKİ OGLUNUN REZİLLİGİNE KADAR ALLAHU ALEM DEN HİCBİR ŞEY GİZLİ KAMAZ AMENNA.

KÖR MOİZ29 Mayıs 2024 19:02

BİR NUMARAI CELLAT VAMBİR AMERİKA VE AB DİR İSRAİLSE TARİHTE OLDUGU GİBİ HEB KULLANILMIŞTIR HZ MUSADAN BERİ HEB YAHUDİLER FİNO OLUB MAZLUMLARA SALDIRMIŞ TARİHTE DE HEB ZÜLÜM GÖRMÜŞLER DİR KARŞILIGIN DA YAHUDİ KORKAK BİR KAVİM DİR FISATI OLDUMMUU GÜNÜMÜZDE OLDDUGU GİBİ EŞİK BEŞİK DİNLEMEZ EZER GECER.SADİSTİRLR TANRILARINA BAGLARLAR BU YAPTIKLARINI ZÜLÜM SADECE KENDİ BEYİNLERİNDEYDİ ZALİMLİK

Sonraki Haber Yükleniyor...