Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Maduro, Pekin'de: Çin bizim ablamız

Maduro, Pekin'de: Çin bizim ablamız
Fotoğraf Başlığı Maduro, Pekin'de: Çin bizim ablamiz

Venezuela lideri Maduro, 'abla' olarak nitelediği Çin ile stratejik bağları geliştirmek ve ticareti artırmak için Pekin'de.

Kaydet
a- | +A

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 4 Ağustos’taki suikast girişiminin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Çin’e yapıyor.

"ÇİN BİZİM ABLAMIZ"

Ana gündem maddesi ekonomi olan ziyareti kapsamında bugün lider Xi Cinping ile görüşecek olan Maduro, "Çin bizim ablamız. Kardeşim Şi ile görüşeceğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Çin’e en son Mart 2017’de giden Maduro, stratejik bağların geliştirileceğine dair büyük umutlar taşıdığını söyledi. Maduro, ziyaretinin enerji yatırımları ve ticarete de büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyor.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Şuang da dün düzenlediği basın toplantısında "Venezuela hükümeti kısa bir süre önce toplumun da olumlu karşıladığı bir dizi ekonomik ve mali reformlar yaptı. Venezuela'nın istikrarlı gelişimi herkesin çıkarına olur" dedi.

Çin, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler) üyesi Venezuela'ya, son on yılda, petrol sevkiyatı karşılığında yaklaşık 50 milyar dolar kredi vermişti. Venezuela’nın Pekin'e halihazırda 20 milyar dolar borcu var.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.