Maduro'dan 'çifte standart' tepkisi: Uluslararası hukuk sadece ABD ve Avrupa çıkarlarını koruyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Maduro'dan 'çifte standart' tepkisi: Uluslararası hukuk sadece ABD ve Avrupa çıkarlarını koruyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Gazze'deki katliam konusunda uluslararası hukukun yetersiz kaldığını belirterek, "Her gün işlenen bu katliam karşısında uluslararası hukuk ne yapıyor? Neden Gazze halkını korumuyor? Sadece ABD ve Avrupa'nın çıkarlarını korumak için sesini yükseltiyor" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki zulmüne tepki gösteren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu kez uluslararası hukuktaki çifte standarda değindi, ABD ve Avrupa'yı işaret ederek sesini yükseltti.

"ULUSLARARASI HUKUK NE YAPIYOR?"

Ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler'de bulunan Maduro, basın mensuplarının Gazze'ye ilişkin sorusunu cevapladı. Maduro, Gazze'de devam eden soykırımı liderlerle ele alacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası hukuk Gazze'deki katliamı ve soykırımı durdurma konusunda yetersiz kalıyor. Her gün işlenen bu katliam karşısında uluslararası hukuk ne yapıyor? Neden Gazze halkını korumuyor? Sadece ABD ve Avrupa'nın çıkarlarını korumak için sesini yükseltiyor."

"YİYECEK İSTEYEN BU İNSANLARI NEDEN ÖLDÜRDÜNÜZ?"

İsrail'in Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısını hatırlatan Maduro, şöyle devam etti:

"Yiyecek isteyen bu insanları neden öldürdünüz? Filistinli siviller, insani yardım almaya çalışırken, İsrail askerleri silahlarıyla 107'den fazla insanı katletti. Bunun adı nedir? Uluslararası hukuk mudur? Soruyorum, nerede bu uluslararası adalet? Yani uluslararası hukuk neye yarıyor? Sadece emperyalizmin katliamını gizlemeye mi yarıyor?"

Öte yandan Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, CELAC Zirvesi açılış konuşmasında, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayarak, özgür ve bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...