Milli Savunma Bakanı Güler, Aliyev ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakanı Güler, Aliyev ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan’da bulunuyor. Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev'in "Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin işbirliği çok iyi düzeyde" açıklaması dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan’daki resmi temaslarını sürdürüyor.

YAŞAR GÜLER VE ALİYEV NE KONUŞTU?

Güler, bugün başkent Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. İkili arasındaki toplantıda Türkiye ve Azerbaycan arasında askeri iş birliği perspektifleri, bölgesel güvenlik ve ortak çıkarları ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Bakan Güler’in Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettiği de belirtildi.

"AZERBAYCAN, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İŞBİRLİĞİ ÇOK İYİ DÜZEYDE"

Milli Savunma Bakanı'na görevinde başarılar dileyen Aliyev, Güler'in iki ülkenin silahlı kuvvetlerinin ortaklığına büyük katkı sağladığını belirterek, "Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin işbirliği çok iyi düzeyde." dedi.

Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdiğini hatırlatan Aliyev, bu ziyarette açılışı yapılan yeni Hava Kuvvetleri Merkez Komuta Karakolu'nun önemli olduğunu da söyledi.

"AZERBAYCAN ASKERLERİNİN FADEKARLIKLARI UNUTULMAYACAK"

Güler, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılmasında Azerbaycan askerlerinin fedakarlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

Aliyev'in öngörüsü sayesinde Azerbaycan'ın uluslararası alanın önemli ve etkili bir üyesi haline geldiğini kaydeden Güler, iki ülke Devlet Başkanları arasındaki yakın ilişki ve temasların ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesinde çok olumlu etki yaptığını söyledi.

Öte yandan; TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da dün Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Memmedov'u Mecliste kabul etti. Akar, Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları için beraber mücadele ettiklerini belirterek, "Bütün dünya bunu gördü. Buradaki Azerbaycanlı kardeşlerimizin başarısını ve zaferini aynı anda Türkiye'de de 85 milyon heyecanla takip etti. Hak yerini buldu. Daha sonra bizim başımıza büyük bir deprem felaketi geldi. Azerbaycanlı kardeşlerimizin canla başla bize yardımlarını, büyük memnuniyetle izledik. Gerçekten kardeşliğimizin çok güzel örneğidir. Bizim ilişkilerimiz sadece bundan ibaret değil, bunların ötesinde de her alanda eğitim, turizm; başta savunma sanayi olmak üzere her türlü iş birliği yapılmakta" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...