Mısır: Gazze'de ateşkes için müzakereler yarın başlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mısır: Gazze'de ateşkes için müzakereler yarın başlayacak

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Mısır, Gazze'de ateşkesin ilan edilmesi için yarın Kahire'de müzakerelerin başlayacağını açıkladı. Ayrıca anlaşmanın tamamlanabilmesi için İsrail'in Gazze'nin kuzeyinden çekilmesi gerektiği belirtildi.

Mısırlı yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, Gazze'deki ateşkes müzakerelerinin yarın Kahire'de devam edeceğini söyledi.

UZLAŞILAMAYAN KONULAR VAR

Tarafların, Gazze'deki ateşkesin süresi, rehine ve tutukluların serbest bırakılması konusunda mutabakata vardığını belirterek, anlaşmanın tamamlanması için İsrail güçlerinin kuzey Gazze'den çekilmesi ve burada yaşayanların geri dönüşü konusunda bir anlaşmaya varılması gerektiğini eklediler.
 
Reuters'in duyurduğuna göre; Filistin heyeti perşembe günü yardım isteyen 100'den fazla Filistinlinin İsrail tarafından öldürülmesi sonrası müzakereleri yavaşlatmadı.
 
Mısır: Gazze'de ateşkes için müzakereler yarın başlayacak - 1. Resim

 24 ŞUBAT'TA SONLANMIŞTI

Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takasına ilişkin müzakereler, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla Fransa'nın başkenti Paris'te 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı. Buna karşın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtmişti.

CAN KAYBI 30 BİNİ AŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 92 Filistinliyi öldürdüğü, 156 kişiyi yaraladığı açıklandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 148 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 92 Filistinliyi daha öldürdüğü belirtilen açıklamada, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 320'ye çıktığı aktarıldı. Saldırılarda İsrail güçlerinin 156 Filistinliyi daha yaraladığı ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının 71 bin 533'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail güçlerinin son 24 saatte "10 katliam" gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi.

 
 
Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...