Musk, Tayvan'ı kızdırdı! Hükümetten X hakkında iğneleyici eleştiri geldi

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian, Haber Merkezi
- Güncelleme:
Musk, Tayvan'ı kızdırdı! Hükümetten X hakkında iğneleyici eleştiri geldi

DÜNYA Haberleri  / The Guardian, Haber Merkezi

X platformunun sahibi Elon Musk yaptığı bir yayında Tayvan'ın Çine ait olduğunu dile getirince tepkiler gecikmedi. Bakanlık "Umarız Elon Musk, Çin'den X'i halkın kullanımına açmasını isteyebilir" sözleriyle Musk'a tepki gösterdi.

X'in sahibi dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında Tayvan'ı kızdıran açıklamalara imza attı. Musk'ın tepki çeken sözleri geçtiğimiz yıl Tayvan hakkında yaptığı açıklamaya benzetildi.

Çin'e Tayvan konusunda destek veren Musk, "Onların (Çin) hedefi Tayvan'la yeniden birleştirmekti. Çin'e göre Tayvan, Hawaii'ye ya da bu tip bir şeye benziyor. Çin'in ayrılmaz bir parçası" dedi. Musk'ın sözlerinin ardından Tayvan Dışişleri Bakanlığı'ndan Musk'a sert bir tepki geldi.

"MUSK ÖNCE ÇİN'DE X'İ KULLANIMA AÇTIRSIN"

Musk'ın Ukrayna'nın Rus filosuna saldırısını engellemek için Starlik uydusunu kapatmasına değinen Bakanlık, "Umarız Elon Musk, Çin Komünist Partisi'nden X'i halkın kullanımına açmasını isteyebilir. Belki Starlink'i kapatmak gibi yasakların iyi bir politika olduğunu düşünüyordur, tıpkı Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırısını engellediği gibi. Dinleyin, Tayvan Çin'in bir parçası değil ve kesinlikle satılık değil!" sözleriyle Musk'a tepkisini gösterdi.

TAYVAN HAKKINDAKİ YORUMU TEPKİ TOPLAMIŞTI

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Elon Musk, Çin - Tayvan sorunu hakkında yaptığı açıklamayla gündem olmuştu. Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Musk, “Benim tavsiyem… Tayvan için makul derecede makbul, muhtemelen herkesi mutlu etmeyecek özel bir idari bölge bulmak olacaktır.” dedi. Musk, Tayvan’ın da Hong Kong gibi özel bir statüyle yönetilmesini istediğini belirtti. Bu sözlerin ardından Tayvanlı yetkililer Musk'a tepki göstermişti. 

ÇİN – TAYVAN GERİLİMİ 

Pekin'in Tayvan'a yönelik tehditleri son yıllarda arttı. Ağustos ayında Çin ordusu, Tayvan'ı çevreledi ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti sonrası bölgede tatbikatlar yapmaya başladı. Çinli yetkililer, Tayvan halkının işgalden sonra ‘eğitime’ tabi tutulacağını ve bağımsızlık yanlısı kişilerin Çin yasalarına göre cezalandırılacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian, Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...