NATO Zirvesi öncesi Biden'dan İngiltere'ye dikkat çeken ziyaret: Sunak ile görüşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO Zirvesi öncesi Biden'dan İngiltere'ye dikkat çeken ziyaret: Sunak ile görüşecek

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden,  Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesi İngiltere Başbakanı Sunak ve Kral III. Charles ile görüşmek üzere Londra'ya gitti. Ziyaret, Beyaz Saray tarafından "diplomatik bir iyi niyet göstergesi" olarak tanımlandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya sağladığı parça tesirli bombalar yüzünden okların hedefi olurken Litvanya'nın başkaneti Vilnius'ta gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesi İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Kral III Charles ile görüşmek üzere Londra'ya hareket etti. 

NATO Zirvesi öncesi Biden'dan İngiltere'ye dikkat çeken ziyaret: Sunak ile görüşecek

'YAKIN İLİŞKİYİ' GÜÇLENDİRMEK İÇİN TASARLANMIŞ HAMLE

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Biden'ın bu ziyareti, diplomatik bir iyi niyet göstergesi ve iki ülke arasındaki "yakın ilişkiyi" daha da güçlendirmek için tasarlanmış bir hamle olarak tanımlandı. Ziyaret, Biden yönetiminin Rus 'işgaliyle' mücadele etmek için Ukrayna'ya parça tesirli bombalar gönderme kararını açıklamasından sadece birkaç gün sonra geldi.

Washington Cuma günü yaptığı açıklamada Kiev'e 800 milyon dolarlık yeni bir güvenlik paketinin parçası olarak geniş çapta yasaklanan bombaları tedarik edeceğini söyledi.

İNGİLTERE PARÇA TESİRLİ BOMBA KARARINI DESTEKLİYOR

Birçok NATO üyesinin cephane kullanımına karşı çıktığı gibi Başbakan Sunak da Birleşik Krallık'ın tutumunu şu ifadelerle netleştirdi:

"Birleşik Krallık misket bombalarının üretimini ve kullanımını yasaklayan ve bunların kullanımını caydıran bir sözleşmeye taraftır. Rusya'nın yasadışı ve kışkırtılmamış işgaline karşı Ukrayna'yı desteklemek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz, ancak bunu ağır savaş tankları ve son zamanlarda uzun menzilli silahlar sağlayarak yaptık ve umarım tüm ülkeler Ukrayna'yı desteklemeye devam edebilir."

Birleşik Krallık'taki ziyareti süresince Biden'ın Brexit sonrası Kuzey İrlanda'daki barış sürecinde yaşanan zorluklarla ilgili konuşması da bekleniyor.

Kaynak: Euronews - AP

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...