NATO'ya girmek isteyen İsveç'ten skandal terör propagandası: YPG'li terörist devlet kanalına çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NATO'ya girmek isteyen İsveç'ten skandal terör propagandası: YPG'li terörist devlet kanalına çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO'ya üye olmak isteyen İsveç, skandal bir hareketle gündeme oturdu. Terör örgütü YPG/PKK'nın eleşbaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin SVT kanalına konuştu.

İsveç devlet televizyonu SVT, terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir röportaj yaparak skandal bir terör propagandasına daha imza attı. Daha önce de aynı kanal, YPG/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim'e mikrofon uzatmıştı. 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sonrasında İsveç ve Finlandiya, NATO'ya üye olmak istediklerini açıklamıştı. Ancak NATO üyesi Türkiye, PKK'lı ve bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'li teröristleri barındıran iki ülkenin üyeliğini veto etmişti. Bunun üzerine Rusya'nın olası saldırılarından çekinen İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile görüşmelere başladı. İşte böyle bir süreçte İsveç'in devlet televizyonu SVT, skandal bir terör propagandasına daha imzasını attı. 

YPG ELEBAŞINDAN TÜRKİYE ALEYHİNE KONUŞMA

İsveç ile görüşmelerin sürdüğü bu dönemde YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin, SVT'ye saklandığı sözde makamından açıklama yaptı. Şahin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için yapacağı muhtemel bir operasyona cevap vereceklerini söyledi. Türkiye'nin muhtemel operasyonu için NATO ülkelerine baskı yaptığını iddia eden terörist elebaşı Şahin, "İsveç'in kendilerine verdiği desteğin devam etmesi ve bu desteğin siyasi ve ahlaki olduğunu açıklaması gerektiğini" belirtti.

SVT, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim ile de Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde 25 Mayıs'ta röportaj yapmıştı. Bu röportaja tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yapıyor." dedi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...