Netanyahu 'savaş devam edecek' dedi... Hamas'a iki seçenek sundu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu 'savaş devam edecek' dedi... Hamas'a iki seçenek sundu

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail-Hamas çatışması iki ayı aşkın bir süredir devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Hamas'a yeni bir uyarı geldi. Beklentilerin aksine savaşın yakın zamanda sona ermeyeceğini belirten Netanyahu, “Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi, Hamas'a sonu ölümle biten iki seçenek sundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Gazze'nin hem güneyi hem de kuzeyinde taş taş üstünde kalmazken on binlerce insan da canından oldu. Dünya saldırıları sürdürme niyetinde olan İsrail'e desteği yavaş yavaş keserken, savaşın biteceği beklentilerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan cevap geldi.

"DURACAĞIMIZI DÜŞÜNENLERİN GERÇEKLİKLE BAĞLANTISI YOK"

Netanyahu bir kez daha Gazze'de savaşın Hamas yok edilene kadar devam edeceğini belirterek, “Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz. Hamas ortadan kaldırılıncaya kadar, zafere kadar devam edecek. Duracağımızı düşünenlerin gerçeklikle bağlantısı yok. Belirlediğimiz tüm hedeflere ulaşana kadar mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

HAMAS'A İKİ SEÇENEK SUNDU

Hamas’ın sadece iki seçeneğinin olduğunu savunan Netanyahu, “Cehennem ateşiyle saldırıyoruz. Sadece iki seçenekleri var: Teslim olmak ya da ölmek” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hamas'a esir takası için teklif götüren İsrail hükümeti, 'ateşkes olmadan, esir takası olamaz' cevabını almış, saldırıların dozunu daha da artırmıştı.

NETANYAHU İSTENMEYEN ADAM HALİNE GELDİ

Savaş son sürat devam ederken Netanyahu hükümeti ise İsrail halkının da desteğini kaybetmeye başladı. Esirlerin büyük çoğunluğuna ulaşılamaması, Gazze'de artan askeri kayıplar, savaşın sonunun gelmemesi ve son olarak 3 rehinenin İsrail ordusu tarafından 'yanlışlıkla' öldürülmesi tepkilerin çığ gibi büyümesine yol açtı. Artık Netanyahu'nun savaşı bitirse de kazansa da gitmesi isteniyor.

YARGILANMASINI ERTELEMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan İsrail medyası Netanyahu'nun, Gazze'deki savaşla meşguliyetini bahane ederek yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili yargılanmasını ertelemeye çalıştığını ileri sürdü. İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberinde, "Başbakan Netanyahu yıllardır ceza davasıyla aynı anda ülkeyi yönetebileceğine dair söz vermişti, ancak bu gece savcılıktan yargılanmasıyla ilgili bazı önemli delilleri saklamasını istediği ortaya çıktı." denildi.

SAVAŞ BİTMEDEN SORGULANAMAYACAK

Haberde, Netanyahu'nun avukatı Amit Haddad'ın, 18 Aralık'ta savcılığa bir mektup göndererek, Başbakan'ın savaş bitmeden sorguya hazırlanamayacağı için bazı tanıkların ifadelerinin reddedilmesini talep ettiği aktarıldı.

Kanal 13'ün haberinde, söz konusu tanıkların Adalet Bakanı Yariv Levin, milletvekili Zeev Elkin, Başbakanlık Hukuk Danışmanı Shlomit Barnea, istihbarat servisi Mossad'ın eski başkanı Tamir Pardo, eski İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Başkanı Yuval Diskin, eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrael Hayom gazetesi yayıncısı Miriam Adelson ve Netanyahu'nun kuzeni David Shimron'un da aralarında bulunduğu önemli kişiler olduğu dile getirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...