Netanyahu 'tarihini belirledik' dedi: Kara operasyonu olacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Netanyahu 'tarihini belirledik' dedi: Kara operasyonu olacak

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail ordusu bir yandan Gazze’ye bombalar yağdırırken bir yandan da kara harekâtı için hazırlık yapıyor.

Askerî sevkiyat uzun süredir devam ederken İsrail hâlâ sınırın ötesine geçemedi. Bu durumla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan yeni bir açıklama geldi. Netanyahu “Kara harekâtına hazırlanıyoruz. Operasyonun zamanı Genelkurmay Başkanı ile birlikte Savaş Kabinesi tarafından belirlendi fakat şu an bunu paylaşmayacağım. İlk hedefi belirledik. Hamas’ı yok edeceğiz ve rehineleri kurtaracağız” dedi.

İsrail’e yurt dışından silahlar geldiğini aktaran Netanyahu “Vatandaşlarımızı silah kullanmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu. Netanyahu, savaştan sonra kendisi dâhil herkesin 7 Ekim’de yaşanan istihbarat zaafından dolayı hesap vereceğini sözlerine ekledi.  

MACRON: HAREKÂT HATA OLUR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in düzenlemeyi düşündüğü kara harekâtı hakkında yaptığı açıklamada, “Bütün hayatlar eşittir, tüm kurbanlar şefkatimizi ve Orta Doğu’da adil ve sürdürülebilir bir barışa yönelik kalıcı taahhüdümüzü hak ediyor. Sivillerin hayatını tehlikeye sokan geniş çaplı bir işgalse, bunun bir hata olacağını düşünüyorum” dedi.

İNGİLTERE: ATEŞKES İSTEMİYORUZ

İsrail’e sık sık desteğini tekrarlayan İngiltere hükûmeti, bölgede ateşkes istemediklerini bildirdi. İngiltere Başbakanlık Sözcüsü “Şu anda bizim ve ABD’nin görüşü, tam bir ateşkesin Hamas’a yardım edeceği yönünde. Bu da bizim şu an desteklediğimiz bir şey değil” diye konuştu.

"İSRAİL, ABD'Yİ BEKLEYECEK" İDDİASI

The Wall Street Journal’ın (WSJ) ABD’li ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, Gazze’ye kara harekâtı öncesi İsrail’in, ABD’nin bölgedeki birliklerini korumak için hava savunma sistemleri kurmasını beklemeyi kabul ettiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), bölgede yaklaşık bir düzine hava savunma sistemi kurmaya hazırlandığı ifade edilen haberde, böylece ABD’nin Irak, Suriye, Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan ve BAE dahil olmak üzere bölgedeki tüm birliklerini füzelerden ve roketlerden korumayı hedeflediğine işaret edildi. Ayrıca, Pentagon, Orta Doğu’ya gönderilen F-16 filosunun, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) görev alanına ulaştığını açıkladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...