Netanyahu'dan 'Refah' hamlesi! Yeni saldırı için kabineyi topluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu'dan 'Refah' hamlesi! Yeni saldırı için kabineyi topluyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine saldırıyı onaylamak için hafta başında kabineyi toplayacağını açıkladı.

İşgalci İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadının kendilerine yönelik operasyonu sonrası Gazze Şeridi'ni abluka altına aldı. Bugüne kadar 30 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bölgede 1,9 milyon kişi ise yerinden oldu.

Saldırılardan önce yaklaşık 280 bin kişinin yaşadığı Refah kenti, İsrail ordusunun bombardımanlarından kaçan sivillerin sığındığı alan haline geldi. Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaşırken, İsrail güçleri son dönemde Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef almaya başladı.

Kadın-çocuk ayırt etmeksizin sivilleri katleden işgalci İsrail'in bölgeye kara saldırısı başlatma ihtimali gündeme gelirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına 'Refah'a saldırı planı hazırlanması' talimatını verdi.

HAFTA BAŞINDA KABİNEYİ TOPLAYACAK

Tüm bu gelişmelerin ardından Netanyahu'dan yeni bir hamle daha geldi. İsrail başbakanı, Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını açıkladı.

X sosyal medya hesabından paylaşım yapan Netanyahu, Hamas ile rehine takası ve "Refah’taki Hamas taburlarının yok edilmesi" için yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirtti ve bu nedenle Paris’e bir heyet gönderdiğini kaydetti.

Netanyahu, Refah kentine saldırı planlarına ilişkin ise "Hafta başında Refah'taki sivil halkın tahliyesi de dahil olmak üzere operasyonel planları onaylamak için kabineyi toplayacağım" ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...