Netanyahu'ya seçim anketi şoku! İsrailliler biletini kesti: İstifası isteniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, diğer
- Güncelleme:
Netanyahu'ya seçim anketi şoku! İsrailliler biletini kesti: İstifası isteniyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi, diğer

İsrail'de, halkın savaşın gidişatı, öncesinde yaşananlar ve sorumluları hakkında fikirlerinin alındığı bir anket düzenlendi. Ankete katılanların yüzde 44'ü başarısızlıktan Netanyahu'yu sorumlu tutuyor. Vatandaşların 4'te 3'ü Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiğini düşünüyor.

Savaşın başlamasından dört hafta sonra, Prof. Camille Fox'un bu akşam (Cuma) ana baskıda yayınlanan ilk anketi, halkın savaşın gidişatı ve öncesinde yaşananlar hakkında ne düşündüğünü inceledi. Ankete katılanların yüzde 44'ü 7 Ekim'deki başarısızlıktan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sorumlu olduğuna inanırken, yüzde 33'ü Genelkurmay Başkanı ve üst düzey askerlerin sorumlu olduğunu düşünüyor. Katılanların %5'i sorumluluğu ordunun başındaki Yoav Galant'a veriyor. Ayrıca savaşın yürütülmesinde Netanyahu'ya güvenenlerin oranı yalnızca yüzde 28, yüzde 56'sı ise güvenmediği yanıtını verdi. %16'sı ise bilmiyorum cevabını verdi.

Netanyahu'ya seçim anketi şoku! İsrailliler biletini kesti: İstifası isteniyor

NETANYAHU İSTİFA ETMELİ

Ankette katılımcılara, savaşın kazanılamaması durumunda Gazze Şeridi sakinlerinin evlerine dönüp dönmeyeceği soruldu. %55'i geri dönmemeleri gerektiğini söylerken %24'ü geri dönmeleri gerektiğini söyledi. %21'i ise bilmiyorum cevabını verdi. Başbakan Netanyahu'nun şimdi ne yapması gerektiği sorusuna halkın yaklaşık yarısı yani yüzde 47'si savaş bitince istifa etmesi gerektiği yanıtını verdi. Yüzde 29'u derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların dörtte üçünden fazlası Netanyahu'nun er ya da geç istifa etmesi gerektiğine inanıyor. Sadece %18'i savaştan sonra da görevine devam etmesi gerektiğini düşünürken, %6'sı bilmediğini söyledi.

Netanyahu'ya seçim anketi şoku! İsrailliler biletini kesti: İstifası isteniyor

 

Netanyahu ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in öncülük ettiği ekonomik muamele hakkında ne düşündüğü soruldu. %68'i iyi olmadığını söylerken, yalnızca %19'u iyi olduğunu söyledi. %13'ü ise bilmiyorum cevabını verdi. Çatışmaların sonunda hangi soruşturma komisyonunun kurulması gerektiği sorusuna ise yüzde 74'ü devlet soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini söylerken, sadece yüzde 12'si hükümet komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. %4'ü bir soruşturma komitesine gerek olmadığını düşündüğünü, %10'u ise bilmediğini söyledi.

Netanyahu'ya seçim anketi şoku! İsrailliler biletini kesti: İstifası isteniyor

İSRAİL SEÇİM İSTİYOR

Yüzde 64'ü İsrail Devleti'nin savaşın sonunda seçim yapması gerektiğine inanırken, mevcut hükümetin görevde kalması gerektiğine inananların oranı yalnızca yüzde 26. Katılımcıların %10'u bilmiyorum cevabını verdi.Netanyahu'ya seçim anketi şoku! İsrailliler biletini kesti: İstifası isteniyor

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi, diğer
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...