Milyonlarca kişi akın etti... İran, Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İran, Cenaze Töreni, Dışişleri Bakanı, Haber

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için Meşhed’de cenaze töreni düzenlendi. Törene en az 3 milyon kişinin katıldığı açıklanırken, Reisi’nin cenazesi türbe içerisinde defnedildi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için Meşhed’de cenaze töreni düzenlendi. Milyonlarca İran vatandaşı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye veda için sokaklara döküldü.

Reisi’nin 3 gün süren ve Tebriz, Kum, Tahran ve Meşhed kentlerinde gerçekleştirilen cenaze merasimleri sona erdi. Geçtiğimiz pazar günü hayatını kaybeden Reisi’nin cenazesi ilk olarak Güney Horasan eyaletindeki memleketi Bircend kentine götürüldü. Burada gerçekleştirilen veda töreninin ardından vasiyeti üzerine toprağa verileceği Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbesi’ne doğru yola çıktı.

Milyonlarca kişi akın etti... İran, Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda etti - 1. Resim

MİLYONLAR MEYDANLARA AKIN ETTİ

Reisi’yi son yolculuğuna uğurlamak için ülkenin farklı kentlerinden gelen milyonlarca İranlı, kentteki İmam Rıza Türbesi ve etrafındaki meydanlara akın etti. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunduğu törende cenaze aracı kalabalığın arasından ilerledi.

Ardından türbeye getirilen Reisi’nin cenazesi türbe içerisinde defnedildi.

EN AZ 3 MİLYON KİŞİ KATILDI

Meşhed Belediye Başkanı Galender Şerif, Reisi’nin cenaze törenine katılanlara ilişkin rakam paylaştı. Şerif yaptığı açıklamada, Reisi’yi son yolculuğuna uğurlamak için en az 3 milyon kişinin törene katıldığını söyledi.

Milyonlarca kişi akın etti... İran, Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda etti - 2. Resim

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYAN, TAHRAN'DA DEFNEDİLDİ

Öte yandan, helikopter kazasında ölen Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın cenazesi, Şah Abdülaziz Hasani Türbesi'nde toprağa verildi.

Dışişleri Bakanlığında düzenlen törenin ardından Abdullahiyan’ın cenazesi defnedilmek üzere Tahran’ın güneyindeki Rey şehrinde bulunan türbeye getirildi. Burada kalabalık bir kitle tarafından karşılanan cenaze türbenin bahçesinde taşınınca mersiyeler okundu ve dualar edildi.

Cenaze törenine katılanlar sık sık ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı. Daha sonra Abdullahiyan’ın cenazesi, türbenin iç kısmına defnedildi.

On binlerce kişi meydana akın etti... İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda ediyor - 2. Resim

Abdullahiyan’ın defnedildiği türbede, ABD’nin 2020’de Bağdat Uluslararası Havalanın yakınlarında yaptığı saldırıda öldürülen Kasım Süleymani’nin koruması da toprağa verilmişti.

On binlerce kişi meydana akın etti... İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda ediyor - 4. Resim

Şah Abdülazim Hasani Türbesi Şiilere göre önemli yerlerden biri sayılıyor. Şah Abdülazim’in Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hasan’ın soyundan geldiği belirtiliyor.

On binlerce kişi meydana akın etti... İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye veda ediyor - 5. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...