Onay verildi: Omicron'a karşı Covid aşısı uygulaması İngiltere'de başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Onay verildi: Omicron'a karşı Covid aşısı uygulaması İngiltere'de başlıyor

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

İngiltere doğrudan Omicron varyantını hedef alan Covid aşısına onay veren ilk ülke oldu

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), Moderna kurumunun Covid-19 salgınında doğrudan Omicron varyantını hedef alan aşısına onay verdi. “Yeni nesil” aşının Omicron varyantının yanı sıra orijinal virüse karşı da etkili olduğu iddia ediliyor.

mRNA-1273.214 olarak bilinen aşı, Moderna’nın koronavirüse karşı birinci ve ikinci dozlarla hatırlatma dozlarında kullanılan aşısının güncellenmiş hali. Moderna'nın Baş Tıbbi Sorumlusu Dr. Paul Burton, daha önce aşının insanlarda Covid-19’a karşı çok fazla antikor oluşturacağını, bu yüzden senede sadece bir kez uygulanmasının yeterli olacağını ifade etmişti. Aşı sadece yetişkinlerin kullanımı için onay aldı. Moderna üst düzey yöneticilerinden Stephane Bancel da yeni nesil aşının İngiltere’de insanların bu kış Covid-19’dan korunmasında çok önemli rol oynayacağını söyledi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...