Ortadoğu'da bölgesel çatışma korkusu! Lübnan: Yeni cephenin kimseye faydası olmaz...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ortadoğu'da bölgesel çatışma korkusu! Lübnan: Yeni cephenin kimseye faydası olmaz...

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasında devam eden şiddetli çatışmaların bölgesel bir savaşa neden olabileceğinden korkuluyor. Lübnan Başbakanı Mikati, söz konusu durumla ilgili olarak, "(İsrail'e karşı) cephe açma macerasının kimseye faydası yok. Çünkü Lübnanlıların bunu kaldıracak gücü yok." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sürpriz saldırısı sonrasında İsrail’in Gazze’yi bombalaması sonucunda aralarında 700’den fazla çocuğun da bulunduğu 2 bin 750 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze’de yaşananlar, bölgesel bir savaş korkusuna neden olurken Lübnan’dan bu konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

LÜBNAN’DAN İSRAİL’E YENİ CEPHE AÇIKLAMASI

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan'daki istikrar ve güveni korumak için hükümetin sürekli ilgili taraflarla temas halinde olduğunu, "Lübnan'ın güneyinden İsrail'e yönelik bir cephe açılması macerasının kimsenin menfaatinde olmadığını" belirtti.

Lübnan resmi ajansı NNA tarafından paylaşılan yazılı açıklamada Mikati, ülkenin güneyindeki İsrail sınırı üzerinde meydana gelen endişe verici gelişmeler karşısında hükümetinin "sessiz ve eli kolu bağlı durmadığını" kaydetti. Sözlerine devam eden Başbakan, "Hükümet, Lübnan'daki istikrarı korumak ve Gazze'deki savaşın etkilerinden uzak kalabilmek için sürekli bir şekilde içerden ve dışardan (ilgili taraflarla) temas halinde." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'da bölgesel çatışma korkusu! Lübnan: Yeni cephenin kimseye faydası olmaz...

“YENİ CEPHENİN KİMSEYE FAYDASI YOK”

Lübnan'da Filistin ile dayanışma konusunda tam bir birliğin olduğunu aktaran Mikati "Lübnan'ın güneyinden (İsrail'e karşı) cephe açma macerasının kimseye faydası yok. Çünkü Lübnanlıların bunu kaldıracak gücü yok." değerlendirmesinde bulundu.

Lübnan'ın "kaosun ortasında" ve bölgenin de genel olarak zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Mikati, ne olacağına dair kimsenin bir öngörüde bulunmasının mümkün olmadığını ancak kesin olan şeyin İsrail'in kışkırtıcı saldırılarını artırmaya çalıştığını kaydetti.

LÜBNAN SINIRINDA ÇATIŞMALAR

Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil ile 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri öldü.

İSRAİL’DEN LÜBNAN SINIRINDA DİKKAT ÇEKEN ADIM

İsrail ordusu, Lübnan Hizbullah’ı ile yaşanan çatışma ve karşılıklı bombalamalar sonrasında sınır bölgesindeki 28 köyün boşaltıldığını duyurdu. Ordudan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Lübnan sınırından iki kilometreye kadar bölgede yaşayan kuzey İsrail sakinlerini devlet misafirhanelerine tahliye etme planı uygulamaya konuldu” denildi.

Ortadoğu'da bölgesel çatışma korkusu! Lübnan: Yeni cephenin kimseye faydası olmaz...

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

CAN KAYBI ARTIYOR

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...