Pakistan'dan İran'a tehdit gibi uyarı: Hiçbir ülke bu tehlikeli yolda yürümemeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pakistan'dan İran'a tehdit gibi uyarı: Hiçbir ülke bu tehlikeli yolda yürümemeli

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran'ın Pakistan topraklarına yönelik hava saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 kız çocuğu ise yaralanmıştı. İran, "Ceyşu'l Adl" isimli grubu hedef aldığını söylese de Pakistan'ın saldırıya tepkisi çok sert oldu. Pakistan Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani, saldırının iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi zarar verdiğini belirterek, "Pakistan, bu provokatif eyleme yönelik cevabını saklı tutuyor" dedi. Öte yandan iki ülkenin de sınıra daha fazla askeri birlik sevk ettiği iddia edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırılarına karşılık önce Erbil'deki ABD üslerini, sonra Irak ve Pakistan'daki örgütleri vurmuştu. Ardından Pakistan sınırında Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Hüseyin Ali Cavdanfer suikaste uğrayarak hayatını kaybetmişti. İki ülke arasında gerilim giderek artarken İran'ın sınıra birlik sevk etmeye başladığı, iddia edildi.

PAKİSTAN SINIRA DAHA FAZLA ASKER GÖNDERECEK

Pakistan medyası da "Pakistan, sınır güvenliğini artırmak için önümüzdeki günlerde İran sınırlarına daha fazla askeri güç gönderecek." açıklamasında bulundu.

Tüm bu gelişmelerin ardından Pakistan'dan da dikkat çeken açıklamalar geldi.

"SALDIRIYA CEVABIMIZI SAKLI TUTUYORUZ"

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşen Jilani, Tahran'ın saldırısının sadece Pakistan'ın egemenliğini ciddi şekilde ihlal etmediğini, aynı zamanda uluslararası hukukun ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhunun çok kötü şekilde ihlali olduğunu vurguladı.

Jilani, İran'ın saldırısının iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi zarar verdiğini belirterek, "Pakistan, bu provokatif eyleme yönelik cevabını saklı tutuyor." ifadesini kullandı.

İRAN'A ÜSTÜ KAPALI UYARI: HİÇBİR ÜLKE BU YOLDA YÜRÜMEMELİ

Terörün bölge için ortak bir tehdit olduğunu belirten Jilani, terörün yok edilmesi için ortak ve koordineli çabaların önemine dikkati çekti.

Jilani, tek taraflı eylemlerin bölgesel barışı ve istikrarı zedeleyebileceğine vurgu yaparak, bölgedeki hiçbir ülkenin bu tehlikeli yolda yürümemesi gerektiğini ifade etti.

İRAN PAKİSTAN'DA ÖRGÜT KAMPLARINI HEDEF ALMIŞTI

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, dün Ceyşu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurmuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın, sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını açıklamıştı.

PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı alan Pakistan, şu anda İran'ı ziyaret eden İran'ın İslamabad Büyükelçisinin de bir süre geri dönmeyebileceğini Tahran'a bildirmişti.

CEYŞU'L ADL ÖRGÜTÜ

İran'da terör örgütü kabul edilen "Ceyşu'l Adl", "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu" öne sürerek, ülkenin güneydoğusundaki Pakistan sınırında yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde zaman zaman İran'a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...