Papa-Herzog telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı: "Gazze'ye saldırılarınız terördür"

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Papa-Herzog telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı: "Gazze'ye saldırılarınız terördür"

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Papa ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları için "terör" ifadesini kullandığı iddia edildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un ekim ayı sonuna doğru İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları için "terör" ifadesini kullandığı iddia edildi.

Washington Post'un adını açıklamak istemeyen üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Papa ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog arasında gerçekleşen ve kamuoyuyla paylaşılmayan bir telefon görüşmesine dair detaylar ortaya çıktı.

Herzog'un, Gazze'deki eylemlerini "kendilerini savunmak için gerekli" olarak vurguladığı, ancak Papa'nın sivillerin sorumlu tutulmaması gerektiğini belirttiği ifade edildi.

"TERÖRE TERÖRLE KARŞILIK VERMEK YASAK" 

İsrail'in kamuoyuna açıklanmayacak kadar "kötü" bulduğu iddia edilen bu görüşmede Papa'nın Herzog'a "Teröre terörle karşılık vermek yasak" dediği ve İsrail'i "Gazze'de yaptıkları" konusunda uyardığı öne sürüldü.

Vatikan'dan gelen açıklamada ise, Papa ile Herzog arasında bir telefon görüşmesinin gerçekleştiği doğrulandı, ancak Papa'nın İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "terörizm" olarak nitelendirip nitelendirmediği hakkında bilgi verilmedi.

İSRAİL: "ÖZEL GÖRÜŞMELER HAKKINDA KONUŞMUYORUZ"

Söz konusu açıklamada, Herzog-Papa arasındaki telefon görüşmesinin aynı günlerde gerçekleşen diğer görüşmelerde olduğu gibi "bölgedeki durumunun ciddiyetini ve kapsamını" kontrol altına almaya yönelik çabalar odağında yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisi sözcüsü, konuyla ilgili yorum yapmayarak, "Özel görüşmeler hakkında konuşmuyoruz" ifadesini kullandı.

İZLEYİN! - PAPA'DAN İSRAİL'E TERÖR SORUŞTURMASI! CUMHURBAŞKANI HERZOG'UN YÜZÜNE SÖYLEDİ  

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...