Papa'nın miras bıraktığı haç çalındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Papa'nın miras bıraktığı haç çalındı

DÜNYA Haberleri

2022 yılında hayatını kaybeden eski Papa 16. Benedictus'un Almanya'da bir kiliseye miras bıraktığı haç kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Polis departmanından yapılan açıklamada, "Katolik kilisesi için dini nesnenin değeri ölçülebilir değil." denildi.

Eski Papa 16. Benedictus'un Almanya'nın Bavyera bölgesinde bir kiliseye miras bıraktığı haç çalındı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Bavyera Eyalet Polisi tarafından yapılan açıklamada, Traunstein'daki kasaba kilisesinin duvarındaki vitrinin kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak açıldığı belirtildi. Polis, kilisedeki bir kasadan nakit para çalındığını da söyledi.

Polis açıklamasında, "Katolik kilisesi için dini nesnenin değeri ölçülebilir değil" dedi ve kilisenin çevresinde şüpheli kişileri görmüş olanların polise bildirmesini istedi. Benedict, altı asırdır istifa eden ilk papa olduktan yaklaşık on yıl sonra, 31 Aralık 2022'de hayatını kaybetti. (Kaynak: HaberTürk)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...