Paraguaylılar yeni başkanını seçti! Muhafazakar Pena sandıktan lider çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Paraguay’da bu pazar günü yapılan seçimlerde ilk sonuçlara göre devlet başkanlığını oyların %43,5’ini alan muhafazakar Colorado Partisi’nin adayı Santiago Pena kazandı. Arjantin devlet başkanı Alberto Fernandez ve Brezilya başkanı Lius Inacio Lula da Silva Pena'yı tebrik etti.

Paraguay’da Pazar günü yapılan genel seçimlerde ilk sonuçlar belli oldu.

Tek tur usulünce yapılan başkanlık seçimlerini oyların %43,5’ini alan muhafazakar Colorado Partisi’nin adayı Santiago Pena kazandı.

Paraguay Seçim Mahkemesi tarafından yapılan açıklamaya göre, seçimde ikinci sırayı alan muhalefetteki merkez sol ittifakının adayı Efrain Alegre ise %27,58 oy oranında kaldı.

Seçimde Ulusal Haçlı Partisi adayı Paraguayo Cubas ise beklenmedik bir şekilde %22,18 oy alarak sürpriz yaptı.

SEÇİMLER SAKİN BİR ORTAMDA YAPILDI

İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, seçimin galibi Santiago Pena’ya ilk tebrik Paraguay’ın şu anki devlet başkanı olan, yine Colorado Partisi üyesi Mario Abdo Benitez’den geldi.

Pena’yı ayrıca Arjantin devlet başkanı Alberto Fernandez ve Brezilya başkanı Lius Inacio Lula da Silva tebrik etti.

Paraguaylılar yeni başkanını seçti! Muhafazakar Pena sandıktan lider çıktı

"COLORADO PARTİSİ" SEÇİMLERİ DOMİNE EDİYOR

Pena, Paraguay’ın yeni başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmasında, “Bugün kişisel bir zaferi değil, toplumsal barış yolunu seçen insanların zaferini kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Paraguay’da 2008 ile 2013 yılları haricinde, 1946 yılından bu yana başkanlık seçimlerini Santiago Pena’nın üyesi olduğu Colorado Partisi adayları kazandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...