Paşinyan ezber bozmaya devam ediyor: Gerçek Ermenistan’ın sınırlarını çiziyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Paşinyan ezber bozmaya devam ediyor: Gerçek Ermenistan’ın sınırlarını çiziyoruz
Ermenistan, Nikol Paşinyan, Soykırım, Haber

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Karabağ savaşının ardından Rusya'dan uzaklaşarak Batı'ya yanaşan, Türkiye ve Azerbaycan’a sıcak mesajlar veren Ermenistan Başbakanı'nı taşıyan helikopter, mecburi iniş yaptı. Akıllarda soru işaretleri bırakan olaya rağmen Paşinyan, geri adım atmayarak ezber bozan açıklamalarını sürdürdü; "Tarihî Ermenistan arayışını durdurmalıyız” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ezber bozan bir çıkış daha yaptı. Daha önce “Türkler, Ermenilere soykırım yapmadı. Soykırım iddiası ilişkileri kötüleştirmek için yapıldı” diyen Paşinyan, Ermenistan hükûmetinin resmi Youtube sayfasından halka hitaben konuşma yaptı. Paşinyan, Tavuş bölgesinde üç köyde Azerbaycan’la yapılan sınır belirleme çalışmalarının sonuçlandığını, bir köyde ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Sınır belirleme çalışmalarının ülkesinin egemenliği ve güvenliğinin önemli unsurlarından olduğunu kaydeden Paşinyan bu çalışmaların “gerçek Ermenistan’ın” ortaya çıkarılması süreci olduğunu belirtti.

“KALKINMAMIZ İÇİN BARIŞ ŞART”

Sınırların çizilerek egemen ve demokratik “gerçek bir Ermenistan” oluşturulmasının, ulusal devlet ideolojisi ve vizyonu hâline gelmesi gerektiğini söyleyen Paşinyan, şunları kaydetti: "Hâlihazırdaki Ermenistan Cumhuriyeti dışında bir 'tarihî Ermenistan' arayışı, şimdiye kadar gerçekçi fikirlerin somutlaşmasına ve ilerlemesine engel hâline geldi. Özellikle Sovyetler Birliği döneminde ve sonrasındaki anlayışlar, Ermenileri 'mevcut topraklar dışında bir Ermenistan' aramaya itti. Bu, uluslararası ilişkilerde de bir unsur olarak kullanıldı. Ermenistan’da kalıcı bir geleceğin sağlanması için barış gündemine ve gerçekçi bir stratejik Ermenistan vizyonuna dönülmesi gerek. Aksi takdirde barış mümkün olmayacak. Devletin gelişimi engellenecek ve varlığımız sürdürülemeyecek. Sınırlı kaynaklar ve enerji, gerçek Ermenistan’ın stratejik ihtiyaçlarına harcamazsak kalkınamayız. Barış da ulaşılamaz olur."

“YOKSA YENİ VATAN ARARIZ”

Ermeni lider, sözlerini şöyle tamamladı: "Hükûmetimiz vatan ve devlet kavramlarını ayrıştırmıyor, yeniden birleştirmeye, eşitlemeye çalışıyor. Çünkü Ermenistan Cumhuriyeti’ni kurmanın ve güçlendirmenin tek yolu budur. Aksi takdirde zaten sınırlı olan kaynaklarımızı vatanın, devletin geleceğini baltalayan bir ‘vatan arayışı’ için harcayacağız. Sınırları çizilmiş, egemen ve demokratik, 29 bin 743 kilometrekarelik gerçek Ermenistan’ın devlet ideolojisi ve vizyonu hâline gelmesi şart."

HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı taşıyan helikopter, olumsuz hava şartları sebebiyle Vanadzor şehrine mecburi iniş yapmıştı. Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Her şey yolunda. Yolculuğumuza şu anda arabayla devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Paşinyan, yeni sınırın çizildiği Azerbaycan yakınlarındaki Baganis yerleşim yerine gidiyordu. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...