Paşinyan'ın etnik temizlik suçlamasına Rusya'dan yanıt: Ermenilerin ayrılması için doğrudan bir gerekçe yok!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Paşinyan'ın etnik temizlik suçlamasına Rusya'dan yanıt: Ermenilerin ayrılması için doğrudan bir gerekçe yok!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Karabağ'da etnik temizlik yapıldığını iddia ederek, önümüzdeki günlerde bölgede hiçbir Ermeni’nin kalmayacağını söyledi. Kremlin sözcüsü Peşkov, zorla göç iddialarına yanıt olarak, "bu duruma neden olan doğrudan bir gerekçe yok" dedi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a düzenlediği terörle mücadele operasyonu sonrasında bölgeden Ermenilerin göçü devam ediyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Sözcüsü, şu ana kadar 65 binden fazla kişinin Karabağ-Kornidzor sınır hattından Ermenistan topraklarına giriş yaptığını duyurdu.

Rus devlet haber ajansı Interfax’ın bildirdiğine göre Ermenistan Başbakanı Paşinyan, göç nedeniyle önümüzdeki günlerde Karabağ’da hiçbir Ermeni’nin kalmayacağını söyledi. Paşinyan, daha önceki açıklamalarının tersine Karabağ’da etnik temizlik yapıldığını iddia ederek, "Azerbaycan'ın etnik temizlik politikası sonucu Ermenilerin Dağlık Karabağ'dan göçü devam ediyor. Durum analizi, önümüzdeki günlerde Dağlık Karabağ'da Ermeni kalmayacağını gösteriyor. Bu bir etnik temizlik eylemidir." İfadelerini kullandı.

Paşinyan, Azerbaycan ordusunun 19 Eylül’de başlattığı terörle mücadele operasyonu sonrasında Ermenistan muhalefeti tarafından yapılan zorla yerinden edilme açıklamalarına tepki göstererek, Dağlık Karabağ'daki Ermenilere yönelik "doğrudan bir tehdit" görmediğini de söylemişti.

KREMLİN: GÖÇE NEDEN OLACAK BİR ŞEY YOK

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peşkov,Ermenilerin Dağlık Karabağ’daki göçüne neden olacak doğrudan bir neden olmadığını söyledi. Peşkov, “Kimin suçlanacağı konusunda konuşmak mümkün değil çünkü bu duruma neden olan doğrudan bir gerekçe yok” ifadesini kullandı.

Paşinyan’ı açıklamalarını yalanlayan Peşkov, bazı insanların kalıcı ya da geçici olarak ayrılma arzuları olabileceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: Buradaki ana konu, böyle bir kararı almış insanlara normal yaşam koşullarının sağlanmasıdır.

Paşinyan'ın etnik temizlik suçlamasına Rusya'dan yanıt: Ermenilerin ayrılması için doğrudan bir gerekçe yok!

RUS BARIŞ GÜCÜNDEN YALANLAMA

Ermenistan kaynaklı bazı sosyal medya hesaplarından operasyon sonrasında Ermeni sivil nüfusa baskı yapıldığı iddia edilmesine Karabağ’daki Rus Barış Gücünden yapılan yalanlama gelmişti. Rus Barış Gücü’nün açıklamasında Hankendi şehrinde yaşamın huzur içinde sürdüğü bildirilirken, "Azerbaycanlıların sivil halka yönelik herhangi bir baskısı yok. Rus Barış Gücü şehirde devriye geziyor." bilgisi paylaşılmıştı.

AYRILIKLAR GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da yaşayan Ermenilerin entegrasyonu için çalışma yürütüldüğünü duyurmuştu. Ayrıca, bugün lağvedildiği duyurulan sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı Samvel Shahramanyan, Ermenilerin Azerbaycan’dan ayrılmasının gönüllülük esasına bağlı olduğunu ifade etmişti

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...