Karabağ'da David Babayan, Azerbaycan güçlerine teslim olma kararı aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Karabağ'da David Babayan, Azerbaycan güçlerine teslim olma kararı aldı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dağlık Karabağ'daki sözde Artsak Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Babayan, Azerbaycan ordusuna teslim olacağını duyurdu. Sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Azerbaycan tarafı gerekli soruşturma için Bakü'ye gelmemi talep etti. Bugün Şuşa'ya gitme kararı aldım.” dedi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a düzenlediği terörle mücadele operasyonu başarıyla sonuçlanırken, bölgedeki sözde Artsak Cumhuriyeti’nin de feshedileceği duyuruldu. Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı Samvel Shahramanyan, 1 Ocak 2024’e kadar bütün kurum ve organizasyonların lağvedileceğini dair kararname imzaladığını açıkladı.

Karabağ’daki yasadışı yapılanmanın üst düzey isimleri de Azerbaycan güçleri tarafından Ermenistan’a kaçmayı çalışırken yakalanıyor ya da teslim oluyorlar. Son olarak sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı David Babayan’ın güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.

“TESLİM OLMA KARARI ALDIM”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Babayan, “hepiniz biliyorsunuz ki Azerbaycan'da kara listeye alındım. Azerbaycan tarafı gerekli soruşturma için Bakü'ye gelmemi talep etti. Bugün Şuşa'ya gitme kararı aldım.” ifadelerini kullandı.

Babayan, kararı alırken "başta sevdikleri olmak üzere büyük acılara, kaygılara ve strese" neden olacağını belirtirken, "Ama eminim onlar da anlayışla karşılayacaktır." dedi.

Ermeni yetkili, açıklamasının devamında, “ortaya çıkmamam, daha da kötüsü kaçmam, uzun süredir acı çeken milletimize ve birçok insana ciddi zararlar verir.” belirtti.  

Karabağ'da David Babayan, Azerbaycan güçlerine teslim olma kararı aldı

SÖZDE DEVLET BAKANI YAKALANMIŞTI

Babayan’ın teslim olmasından önce de Azerbaycan güvenlik güçleri, sözde eski Devlet Bakanlarından Ruben Vardanyan’ı Ermenistan’a geçmek isterken yakalamıştı. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, Vardanyan’ın sınır muhafızları tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...