Son dakika! Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti kendini feshetti: 1 Ocak'a kadar süre

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika! Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti kendini feshetti: 1 Ocak'a kadar süre

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan'ın operasyonu sonrasında sözde Dağlık Karabağ Artsak Cumhuriyeti, kendini feshetti. Sözde Devlet Başkanı Shahramanyan tarafından yayımlanan kararnameyle, kurum ve organizasyonların 1 Ocak 2024 yılına kadar feshedileceği bildirildi

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde düzenlediği terörle mücadele operasyonu sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını duyurdular. Binlerce Ermeni, Ermenistan topraklarına göç ederken, yasadışı Artsak Cumhuriyeti’nin de kendini feshettiği bildirildi.

Dağlık Karabağ’daki sözde Artsak Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı Samvel Shahramanyan, yayımladığı yazılı kararnameyle bütün devlet kurumlarının feshedildiğini açıkladı. Shahramanyan’ın kararnamesi sosyal medyada paylaşılırken, Azerbaycan’ın operasyonu sonrasında politik ve askeri durumu göz önünde bulundurarak bölgedeki Ermenilerin güvenliği için kararın alındığını ifade etti.

1 OCAK’A KADAR SÜRE

Artsak Cumhuriyeti’nin bütün kurum ve organizasyonlarının 1 Ocak 2024 tarihine kadar dağıtılacağına söz verildiği belirtildi.

Azerbaycan ile bölgede bulunan Rus Barış Gücü birliğinin aracılığıyla varılan anlaşma neticesinde Ermenilerin herhangi bir sorun olmadan seyahat edebildiklerine dikkat çekildi. Ayrıca, silah bırakan eski ayrılıkçı militanların da Ermenistan’a geçişlerinin Azerbaycan tarafında güvence altında olduğu kaydedildi.

Son dakika! Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti kendini feshetti: 1 Ocak'a kadar süre

ERMENİLER EVLERİNE GERİ DÖNEBİLECEK

Ayrıca, Azerbaycan ordusunun bölgedeki operasyonu ile Ermenilere de bir takım güvenceler verildiğine değinildi. Bakü yönetiminin, Karabağ’daki Ermenilerin entegrasyon çalışmaları başlattığını ve evlerinden ayrılmak istemeyenlerin entegre olmaları koşuluyla bölgede kalabilecekleri ifade edildi. Açıklama mahiyetindeki kararda, şu anda Ermenistan’a dönenlerin de güvenli geri dönüşlerine izin verileceği kaydedildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...