Pentagon’dan Irak ve Suriye'ye sert uyarı: Cevap vermeye hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pentagon’dan Irak ve Suriye'ye sert uyarı: Cevap vermeye hazırız

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu'ya gönderilen F-16 filosunun, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) görev alanına ulaştığını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Ryder, çatışma ortamını kullanarak şiddeti artırmak istediğini iddia ettiği Irak ve Suriye'yi ise uyardı: Bunu denemeyin, cevap vermeye hazırız...

Pentagon, CENTCOM'un görev alanına ulaşan F-16 filosunun, Bakanlığın bölgeye daha önce gönderdiği savunma birimleriyle "Bölgedeki ABD güçlerinin kendilerini savunmaları için" çalışacağını açıkladı. 17 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’de bulunan ABD ve koalisyon güçlerine toplamda 13 kez saldırı düzenlendiğini söyleyen Pentegon, ABD’nin meşru müdafaa hakkını kullanarak saldırılara cevap vermeye hazır olduğunu belirtti.

Düzenlenen basın toplantısında, Ortadoğu’daki gelişmeleri değerlendiren Pentagon Sözcüsü General Patrick Ryder, 17-24 Ekim tarihleri arasında ABD ve koalisyon güçlerine ait üslerin insansız hava aracı (İHA) ve roketlerle Irak’ta en az 10, Suriye’de de 3 kez hedef alındığını açıkladı.

Saldırıları düzenleyen grupların İran rejimi ve İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) tarafından desteklendiklerini bildiklerini söyleyen Ryder, “Yakın gelecekte İran’ın vekil güçlerinden ve nihayetinde İran’dan gelen ABD güçlerine ve bölge genelindeki personeline karşı daha ciddi bir tırmanma ihtimali görüyoruz. Bunu denemeyin, cevap vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim(2023)'de İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırdı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsrailli öldü. 5 bin 132 İsrailli yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin hayatını kaybetti. 16 bin 297 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 90'ın üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...