Polonya’da kış mevsimi ülkeyi etkisi altına aldı! Termometreler eksi 25’i gördü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Polonya’da kış mevsimi ülkeyi etkisi altına aldı! Termometreler eksi 25’i gördü

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Doğu Avrupa, aralık ayının gelmesiyle birlikte kar ve soğuğa teslim oldu. Polonya'da kış mevsimi ülkeyi etkisi altına alırken termometrelerin eksi 25’i gördüğü belirtildi.

Polonya'da kış mevsimi tüm ülkeyi etkisi altına alırken, termometreler bazı bölgelerde geceleri eksi 25 dereceyi gösterdi.

Doğu Avrupa ülkesi Polonya'da da kış mevsimi etkili olmaya başladı. Ülke genelinde yoğun kar yağışı hakim olurken, gün içinde termometreler eksi 10'u, geceleri ise bazı bölgelerde eksi 25'i gösterdi.

Polonya’da kış mevsimi ülkeyi etkisi altına aldı! Termometreler eksi 25’i gördü

Kar kalınlığı bazı yerleşim yerlerinde 30 santimetreye, dağlık bölgelerde ise 100 santimetreye kadar ulaştı. Elverişsiz hava koşulları özellikle ülkenin güneyindeki Silesia, Aşağı Karpatya ve Küçük Polonya (Malopolska) bölgelerinde etkili oldu.

TREN VE UÇAK SEFERLERİNDE AKSAMA

Elverişsiz hava koşulları sebebiyle tren seferlerinde gecikmeler yaşanan ülkede bazı seferler de iptal edildi. Uçak seferlerinin de aksadığı Polonya'da dondurucu havanın önümüzdeki hafta da etkili olacağı bildirildi. Kar küreme ekipleri ülkenin özellikle önemli bağlantı yollarında çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, Meteoroloji ve Su Yönetimi Enstitüsü vatandaşları dondurucu havaya karşı uyardı.

Hemen hemen tüm şehirlerde evsizlerin sığınabilecekleri merkezler devreye girerken, vatandaşlardan hareketsiz birini gördükleri zaman kayıtsız kalmayarak derhal yetkililere haber vermeleri istendi.

Polonya’da kış mevsimi ülkeyi etkisi altına aldı! Termometreler eksi 25’i gördü

KAR TOPU OYNAYIP NOEL ALIŞVERİŞİ YAPTILAR

Başkent Varşova'da tüm yurdu etkisi altına alan soğuk havayı çocuklar ve yetişkinler kardan adam yaparak ve kartopu oynayarak eğlenceye dönüştürdü. Noel Bayramı ve yılbaşının yaklaşması sebebiyle Varşovalılar, şehrin turistik yerlerinden Krakowskie Przedmiescie'de kurulan pazarlarda alışveriş yaptı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...