Prens Harry veto yedi: Ücretli polis koruması talebine ret

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prens Harry veto yedi: Ücretli polis koruması talebine ret

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık'ta 2020 yılında kraliyet görevlerini bırakan Prens Harry'nin özel koruma talebi sonuca bağlandı. Kendisi ve ailesi için Birleşik Krallık'ta bulundukları süre boyunca ücreti karşılığı polis koruması talebine ilişkin dosya Londra'da bulunan Yüksek Mahkeme tarafından tek celsede reddedildi.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın küçük oğlu Prens Harry, kendisi ve eşi Meghan'ın 2020'de ABD’ye taşınmak için resmi unvanlarından istifa etmesinin ardından, genellikle Birleşik Krallık'taki kraliyet mensuplarına sağlanan polis güvenliğinden mahrum bırakıldı.

Prens, ailesinin güvenliğiyle ilgili korkularını her fırsatta dile getiriyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Prens Harry, İngiliz hükümetinin Birleşik Krallık'tayken polis koruması için ödeme yapmasına izin vermeme kararına yasal olarak itiraz etme hakkını kaybetti.

Korumasını sona erdirmek için ilk karara itiraz etmesine izin verilmesi gerektiğine halihazırda karar vermiş olan Londra'daki Yüksek Mahkeme, yüksek eğitimli polisler için özel olarak ödeme yapma teklifinin reddedilmesi konusunda ayrıca bir adli inceleme talebinde bulunamayacağına karar verdi.

Prens Harry veto yedi: Ücretli polis koruması talebine ret

PRENS HARRY'NİN AVUKATLARINDAN TEPKİ

Kamu tarafından finanse edilen güvenliği kaldırma kararı, kraliyet ailesi ve başbakan gibi VIP'ler için güvenliği onaylayan "Kraliyet AilesiveTanınmış Kişileri Koruma İcra Komitesi" (RAVEC) tarafından alındı.

Geçen hafta, Harry'nin avukatları, RAVEC'in finansman teklifini reddetme yetkisi olmadığını ve böyle bir yetkisi olsa bile, onun adına bir istisnayı dikkate almamanın veya temsilleri dinlememenin yanlış olduğunu savundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...