Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Putin, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü: Kiev müzakere sürecini geciktirmeye çalışıyor

Putin, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü: Kiev müzakere sürecini geciktirmeye çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki durumla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdiği Almanya Başbakanı Olaf Scholz'e, "Kiev, mümkün olan her şekilde müzakere sürecini geciktirmeye çalışıyor" dedi.

Kaydet
a- | +A

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek Ukrayna'daki durumu ele aldı.

Kremlin Sarayından yapılan açıklamaya göre Rusya lideri Putin, Ukrayna ordusunun Donetsk ve Makiivka yerleşim bölgelerinde ağır kayıplara yol açan saldırılar gerçekleştirdiğini iddia ederek Batı'nın bu savaş suçlarını görmezden geldiğini belirtti.

Putin, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü: Kiev müzakere sürecini geciktirmeye çalışıyor
Başlık ResmiPutin, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü: Kiev müzakere sürecini geciktirmeye çalışıyor
Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü

Putin ayrıca Rus Silahlı Kuvvetleri'nin sivillerin şehirlerden çıkışı için güvenli koridorlar düzenlemek de dahil olmak üzere sivillerin hayatı için mümkün olan her şeyi yaptığını savundu. Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında devam eden görüşmelere de değinen Putin, "Kiev'in mümkün olan her şekilde müzakere sürecini geciktirmeye çalıştığını ve gerçekçi olmayan teklifler sunduğunu" ifade etti. Putin Rus tarafının ilkeli yaklaşımları doğrultusunda çözüm arayışlarını sürdürmeye hazır olduğunu kaydetti.

PUTİN SCHOLZ İLE YAKLAŞIK 1 SAAT GÖRÜŞTÜ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise görüşmede Putin'den Ukrayna'ya yönelik saldırıları durdurma emri vermesini istedi. Putin'den diplomatik bir çözüm bulma konusunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğini söyleyen Scholz, Ukrayna'daki insani durumun da iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, iki liderin "Ukrayna'da devam eden savaş ve savaşı sona erdirme çabaları" hakkında yaklaşık 1 saat görüştüğü belirtildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.