Putin Çeçen lider Kadirov’a korgeneral rütbesi verdi!

Putin Çeçen lider Kadirov’a korgeneral rütbesi verdi!

DÜNYA Haberleri

Rus medyasında yer alan haberlere göre Vladimir Putin ile yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov’a korgeneral rütbesi verildiği açıklandı. Kadirov’un rütbe aldığı için Ukrayna’da kendi birliklerini komuta etmesi bekleniyor.

Ukrayna- Rusya arasında yaşanan savaşta 34. güne girilirken iki taraf arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Ukrayna ordusu ve sivil halk Rus ordusuna karşı direnişini sürdürüyor. Öte yandan Rus medyasına yansıyan haberlere göre, Başkan Vladimir Putin'in, Ramazan Kadirov'a rütbe verdiği belirtildi. 34 gündür devam eden Ukrayna işgalinde, Vladimir Putin'e desteğini esirgemeyen Kadirov'a Başkan Putin tarafından korgeneral rütbesi verildi.

KORGENERAL RÜTBESİ VERİLDİ

Kadirov'un rütbe alması Rus basınında büyük yankı uyandırırken kendisinin yakın zamanda Ukrayna'da askerleri ile birlikte bizzat savaşacağı iddia edildi. Çeçen lider, Ukrayna'ya gelerek kendi birlikleriyle sohbet etmişti. Çeçen medyası olayı "Kadirov, çocukları ve meslektaşlarıyla birlikte Ukrayna'ya geldi." başlığıyla duyurmuştu. Fotoğraflarda, Rusya bayrağının yanı sıra Kadirov'un fotoğrafının yer aldığı bayraklar da görüldü. Çeçen liderin poz verdiği askerlerin üniformalarının omuz kısımlarında yer alan Z sembolleri de dikkat çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...