Putin "misilleme" kararnamesini imzaladı! Kayyum atanabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin "misilleme" kararnamesini imzaladı! Kayyum atanabilecek

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeni bir kararnameyi imzaladı. "Misilleme" olarak tanımlanan kararnameye göre, yurt dışındaki Rus mülkleri üzerindeki haklara kısıtlama getirilmesi veya bu haklardan men edilmesi durumunda, 'dost olmayan' ülkelerle ilişkili ve Rusya topraklarında bulunan varlıklar için "kayyum" atanacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurtdışındaki Rus varlıklarına el konulmasına misilleme tedbirleri konusunda yeni bir kararnamenin altına imzasını attı.

Salı günü hükümet portalında yayınlanan kararnameye göre, Alman Uniper ve Finli Fortum şirketlerinin varlıkları geçici olarak Rusya Federal Devlet Mülkiyet Yönetimi Ajansı’nın yönetimi altına alındı.

Uniper'in Rusya’da beş tane jeotermal güç santrali bulunurken, Fortum yedi jeotermal güç santralinin yanı sıra çeşitli elektrik üretim ve dağıtım yatırımlarına sahip.

RUSYA'DAN "DOST OLMAYAN" ÜLKELERE KARŞI MİSİLLEME

Belgeye göre, yurtdışındaki Rus mülklerine ilişkin hakların yoksun bırakılması veya kısıtlanması durumunda, "düşmanca" ülkelerle ilişkili ve Rusya topraklarında bulunan varlıklar için "kayyum" getiriliyor.

Kararnamenin açıklayıcı notunda, adımın "ABD ile yabancı devletler ve uluslararası kuruluşların düşmanca ve uluslararası hukuka aykırı eylemlerine yanıt olarak acil önlemler alınması gerekliliği ile bağlantılı olarak atıldığı" belirtildi.

Putin "misilleme" kararnamesini imzaladı! Kayyum atanabilecek

Taşınır ve taşınmaz mallar, menkul kıymetler ve sermayedeki payların yanı sıra mülkiyet hakları, yurtdışındaki Rus mülküyle ilgili benzer eylemler durumunda mülk yönetim ajansının geçici yönetimi altına girebilir.

ABD ve AB bankalarında 300 milyar dolardan fazla Rus mali varlığı donduruldu ve yetkililer Moskova'yı bunları Ukrayna'ya devretmekle tehdit ediyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...