Putin Ukrayna'nın ilhak edilen bölgelerini ziyaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Putin Ukrayna'nın ilhak edilen bölgelerini ziyaret etti

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki işgal bölgelerine askeri güçleri denetlemek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'in son gezisi, geçen yıl Şubat ayında savaşın başlamasından bu yana Ukrayna'da Rus kontrolündeki bölgelere ilk ziyareti olan Donetsk'teki Mariupol şehrini ziyaretinden bir ay sonra geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiğini söylediği Ukrayna'nın bazı bölgelerinde güvenlik güçlerini ziyaret etti.

Kremlin, Putin'in Herson ve Luhansk bölgelerini ziyaret ettiğini, ilkinde bir askeri komuta toplantısına katıldığını ve ikincisinde bir ulusal muhafız karargahını ziyaret ettiğini duyurdu.

PUTİN ASKERİ RAPORLARI İNCELEDİ

Putin, Herson'da, hava kuvvetleri ve "Dinyeper" ordu grubu komutanlarının yanı sıra Herson ve Zaporijya bölgelerindeki durum hakkında kendisine bilgi veren diğer üst düzey subaylardan gelen raporları inceledi.

Herson, Zaporijya ve Luhansk, Putin'in geçen Eylül ayında ilhak ettiğini ilan ettiği dört bölgeden üçü.

Ukrayna ve Batılı müttefikleri ilhak kararlarını yok sayarken, Rus kuvvetleri bu bölgeleri yalnızca kısmen elinde tutuyor.

Rus birlikleri geçen Kasım ayında bölgenin başkenti Herson şehrinden çekildi ve Ukrayna'nın karşı saldırısı beklentisiyle Dnipro nehrinin karşı kıyısındaki mevzilerini takviye etmeye devam ediyor.

Putin Ukrayna'nın ilhak edilen bölgelerini ziyaret etti

PUTİN, İLHAK EDİLEN BÖLGELERİ NADİREN ZİYARET EDİYOR

Rus kuvvetlerinin saldırılarından bu yana çok sayıda Batılı lider Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile görüşmek üzere Kiev'e giderken, Putin Ukrayna'nın Rusya'nın kontrolü altındaki bölgelerini nadiren ziyaret etti.

Geçen ay Kırım bölgesini ve Mariupol şehrini ziyaret etmişti.

BATI VE RUSYA ARASINDA RETORİK SAVAŞI

Rusya, Ukrayna'da geçen yıl 24 Şubat'ta başlattığı "özel askeri harekatın" düşman ve saldırgan olarak gördüğü Batı'ya karşı güvenliğini korumak için gerekli olduğunu düşünüyor.

Ukrayna ve Batılı müttefikleri, Rusya'nın toprakları ele geçirmeyi amaçlayan "sebepsiz bir savaş" yürüttüğünü söylüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...