Putin'den dünyayı ayağa kaldıracak hamle! 'Buça kasabı' na muhafızlık unvanı verdi

Düzenleyen:
Putin'den dünyayı ayağa kaldıracak hamle! 'Buça kasabı' na muhafızlık unvanı verdi

DÜNYA Haberleri

Rus ordusunun, Buça’da onlarca sivili katletmesinde baş şüpheli olarak ‘Buça kasabı’ olarak anılan Yarbay Azatbek Omurbekov'a, Putin’den dünyayı ayağa kaldıracak bir hamle geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgal girişimi 55 gündür devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeybatısında yer alan Buça’da, Rus güçlerinin gerçekleştirdiği katliam dünyanın gündemine oturmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyayı ayağa kaldıracak bir hamle geldi ve Buça kasabasında yapılan katliamın baş şüphelisi olarak anılan Yarbay Azatbek Omurbekov'a ‘Muhafız’ unvanı veren kararnameye attı.

Putin'den dünyayı ayağa kaldıracak hamle! 'Buça kasabı' na muhafızlık unvanı verdiUkrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeybatısında yer alan Buça’da, Rus güçlerinin gerçekleştirdiği katliam dünyanın gündemine oturmuştu.

Putin, 64. Motorlu Tüfek Tugayı’nın ülkeyi ve devlet çıakrlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiklerini ifade etti.

Buça’da yüzlerce sivilin cansız bedenleri elleri arkadan bağlı cansız şekilde bulunduğu görüntülerden sonra ‘Buça kasabı’ olarak anılan Omurbekov hakkında Putin’in ne karar vereceği merak ediliyordu.

PUTİN ‘MUHAFIZ’ UNVANI VEREN KARARNAMEYE İMZA ATTI

Putin 64. Motorlu Tüfek Tugayı'na 'Muhafız' unvanı verdi. Putin tarafından imzalanan bir başkanlık kararnamesinde söz konusu birliğin ülkeyi ve devlet çıkarlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiği belirtti. . Putin'in bu adımı dünya kamuoyunda kısa sürede tepkilere neden oldu.

RUSYA BUÇA’DAKİ GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETMEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Buça kasabasındaki ölü sivillerin görüntülerini ABD tarafından Rusya'yı suçlama planının bir parçası olarak servis edildiğini açıklamıştı. Bakanlık sözcüsü Maria Zakharova devlet televizyonuna verdiği demeçte; 'Provokasyonun ustaları kimlerdir? Elbette ABD ve NATO.'

Rusya Savunma Bakanlığı ise Buça'dan gelen görüntüler için 'provokasyon ve kurgu' ifadesini kullanarak 'Rus askerlerinin tek bir bölge sakinine bile zarar vermediğini, aksine sivillere insani yardım dağıttığını' belirtmişti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...