Putin'den Kuzey Kore mesajı: Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Putin'den Kuzey Kore mesajı: Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuzey Kore lideri Kim ile Amur bölgesindeki Vostoçniy Uzay Üssü'ndeki görüşmesinden sonra açıklamalarda bulundu. Putin, iki ülke arasında bazı kısıtlamalar olduğunu belirterek, "Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor" dediç

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, nadir yurtdışı ziyaretlerinden birini gerçekleştirdiği Rusya’da Vladimir Putin ile bir araya geldi. ABD tarafından, Moskova ve Pyongyang’ın silah anlaşmaları imzalayacağına dair iddiaların olduğu görüşmede iki lider de oldukça samimi görüntüler verdi.

Kore liderini Amur bölgesindeki Vostoçniy Uzay Üssü'nde ağırlayan Putin, Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmesi hakkında Rossiya-1 devlet kanalına açıklamalarda bulundu. Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri ve teknik işbirliğine değinen Putin, "Bazı kısıtlamalar var. Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor. Ama tabii ki konuşabileceğimiz, müzakere edeceğimiz ve düşünebileceğimiz şeyler var. Burada da perspektifler var." ifadelerini kullandı.

“MÜZAKERE ETTİĞİMİZ FIRSATLAR VAR”

Rusya'nın kendisine yeten bir ülke olduğuna dikkati çeken Putin, "Ancak mevcut kurallar çerçevesinde bizim de dikkat ettiğimiz ve müzakere ettiğimiz fırsatlar var." dedi. Kim ile müzakereleri "verimli" olarak nitelendiren Putin, bölgedeki durum ve ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Tarım konusunda Rusya'nın sunabileceği çok şey olduğunun altını çizen Putin, Çin'e giden bir kara yolu, bir demir yolu ve limandan oluşan "lojistik üçgen" projesi dahil ortak projelerin başlatılması hususunu ele aldıklarını dile getirdi.

Putin, Kim'in Vladivostok'ta Rusya Savunma Bakanlığına ait bir askeri birliği ve bir üniversiteyi ziyaret edeceği bilgisini paylaştı.

Putin'den Kuzey Kore mesajı: Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor

ABD: PUTİN, KUZEY KORE’DEN SİLAH TEDARİK EDECEK

ABD, Putin ile Kim arasındaki görüşmenin en önemli gündem maddesinin Moskova’nın silah tedariki olduğunu iddia ediyor. ABD’li yetkililer, Rusya’nın Ukrayna ile 18 ayı geçen savaşında mühimmat sıkıntısı çekmeye başladığını ifade ediyor. Rus ordusunun özellikle topçu mühimmatlarına ihtiyaç duyduğu ve bu durumun da Moskova’yı Pyongyang’a yakınlaştırdığı belirtiliyor.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Görüşmeden önce Kuzey Kore'ye Rusya'ya silah tedarik edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore'yi, Pyongyang'ın Rusya'ya silah sağlamama veya satmama konusunda kamuoyuna verdiği taahhütlere uymaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...